Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Цього року з державного бюджету виділять кошти для створення 4 ДБСТ на Харківщині

Цього року з державного бюджету виділять кошти для створення 4 ДБСТ на Харківщині

Про це йшлося 7 серпня на засіданні відповідної обласної комісії під керівництвом заступника голови ХОДА Євгенія Грицькова.

Зокрема, під час заходу розглянули пропозиції місцевих комісій щодо спрямування субвенції на виконання проєктних, будівельно-ремонтних робіт, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейного, та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.

За даними служби у справах дітей ХОДА, у регіоні проживає 4357 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. У сімейних формах виховується 4206. В області продовжує функціонувати 112 дитячих будинків сімейного типу та 252 прийомні сім'ї.

«Поза сімейними формами виховання - 151 дитина, тому актуальним є придбання житла для функціонування дитячих будинків сімейного типу, - повідомила заступниця начальника служби у справах дітей ХОДА Тетяна Пономаренко. - За пропозицією щодо спрямування субвенції на придбання житла для ДБСТ звернулись Дергачівська, Чугуївська РДА, Зачепилівська та Малоданилівська громади».

Також під час засідання затвердили регіональний загальний список дітей до дати взяття на квартирний облік. За результатами узагальненої інформації, на квартирному обліку з можливою виплатою грошової компенсації на отримання житла перебуває 862 дитини зазначеної категорії.