Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Для мене рятувальник – це уособлення відваги. Олексій Кучер

Для мене рятувальник – це уособлення відваги. Олексій Кучер

Голова ХОДА привітав особовий склад Навчального центру Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України з 80-ю річницею створення закладу.

6 серпня Олексій Кучер відвідав навчальний центр у селищі Ватутіне, перебуваючи з робочою поїздкою у Нововодолазькому районі.

Він відзначив надзвичайно велику роль центру у підготовці фахівців ДСНС, які щодня рятують життя жителів як Харківської області, так і інших регіонів.

«Я щиро радий вітати вас з цим ювілеєм. Це поважна дата – 80 років. Ми можемо тільки здогадуватися, скільки життів було врятовано за роки існування цього закладу, - зазначив Олексій Кучер. - Для мене особисто рятувальник – це уособлення відваги. Я щиро дякую вам від себе і від усього нашого регіону. Бажаю витримки вам і вашим сім’ям. І обов’язково - міцного здоров’я».

Особовий склад центру також привітав керівник Департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС України Володимир Демчук.

«Сьогодні навчальний центр є провідним навчальним підрозділом, який готує кваліфіковані та універсальні кадри - такі як сапер, рятувальник, дозиметрист, хімік і багато інших спеціальностей, які необхідні для системи ДСНС. Центр є як навчальним, так і бойовим підрозділом, який щоденно виконує завдання щодо захисту населення території від надзвичайних ситуацій», - сказав Володимир Демчук.

Він також подякував співробітникам центру за участь у відновленні регіонів, які постраждали від російської військової агресії.

«З 2014 року навчальний центр активно залучається для заходів із забезпечення обороноздатності держави, до заходів з гуманітарного розмінування на території Донецької та Луганської областей, до відновлення пошкоджених об’єктів інфраструктури на сході нашої держави. Вже понад 200 осіб навчального центру виконували задачі на сході», - зазначив Володимир Демчук.