Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Соціальним працівникам Харківщини передали засоби індивідуального захисту

Соціальним працівникам Харківщини передали засоби індивідуального захисту

Допомога надійшла 29 липня у рамках проєкту «Оцінка та реагування на виклики щодо захисту дітей під час пандемії COVID-19».

За словами заступника голови ХОДА Євгенія Грицькова, Харківська область одна з 5 областей України, які беруть участь у проєкті, який впроваджується Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні спільно з Міністерством соціальної політики України та Громадською спілкою «Українська мережа за права дитини».

«Сьогодні ми отримали додаткову допомогу для наших соціальних робітників, - зазначив Євгеній Грицьков. - Ми завжди співпрацюємо з міжнародними організаціями».

Координаторка проєкту «Українська мережа за права людини» Ольга Коссе розповіла, що Харківська область одна з 5 регіонів України, де з інтернатних установ повернулась найбільша кількість дітей.

Для 514 працівників, які працюють із сім’ями, куди повернулись дітки з інтернатних закладів, передали маски, рукавички та антисептичні засоби. Кожен з працівників отримає запас на 2 місяці роботи.

За інформацією начальниці служби у справах дітей ХОДА Ольги Шевченко, з початку карантину працівники служб у справах дітей та центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді розпочали плановий моніторинг сімей, куди повернулись діти з інтернатних установ, тому така допомога у рамках проєкту «Оцінка та реагування на виклики щодо захисту дітей під час пандемії COVID-19» надана вчасно.

«Після початку карантину до сімей повернулося 3300 дітей, які перебували в інтернатних установах, і на сьогодні ми промоніторили близько 3000 сімей», - розповіла Ольга Шевченко. 

Також, крім медичного захисту, проєкт надаватиме професійну підтримку соціальним працівникам та гуманітарну допомогу сім’ям відповідно до індивідуальних потреб. У процесі реалізації завдань проєкту буде здійснено моніторинг безпеки та потенціалу 1000 сімей Харківської області, куди повернулись діти з інтернатних закладів на час епідемії.