Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Голова ХОДА зустрівся з Надзвичайною і Повноважною Послинею Азербайджану в Україні

Голова ХОДА зустрівся з Надзвичайною і Повноважною Послинею Азербайджану в Україні

Олексій Кучер і Ельміра Ахундова обговорили перспективні напрямки співпраці, в тому числі у сфері промисловості.

Голова облдержадміністрації акцентував увагу на можливостях великого харківського підприємства - заводу «Турбоатом», який має давні зв'язки з Азербайджаном.

«Турбоатом» давно поставляє продукцію для ваших ГЕС. Ми знаємо, що низка наших конструкцій на ваших станціях вже вимагають оновлень. Ми готові виконати замовлення. Тим більш, що підприємств, які випускають обладнання рівня «Турбоатома», в усьому світі - не більш ніж шість. І ми гідно конкуруємо з компаніями такого рівня, як «Сіменс», - розповів Олексій Кучер.

Також він наголосив на можливостях Харківського регіону в сфері авіабудування.

«Команда Президента робить наголос на цивільну авіацію, і ми зараз працюємо над тим, щоб відродити літакобудування. Наші літаки відомі в усьому світі. Сам Президент літає на літаку українського виробництва, і це показово. В останні роки наш харківський авіазавод переживав важкі часи, але зараз ми беремо галузь під жорсткий контроль. У нас є продукція, яка вже готова до продажу - це продукція високої якості. Також ми готові виконувати замовлення», - повідомив керівник області.

Крім того, Олексій Кучер озвучив свої пропозиції співпраці у сферах IT та сільського господарства.

Глава ХОДА та Ельміра Ахундова домовилися протягом двох днів підготувати пакет конкретних пропозицій щодо співпраці, щоб передати їх міжурядовій українсько-азербайджанській комісії.

«Восени почнеться етап тісної співпраці за тими параметрами, які були визначені міжурядовою комісією. Наші пропозиції ми зможемо передати і в Київ, і в Баку. І це вже буде на вищому рівні розглядатися», - зазначила Ельміра Ахундова.

Крім того, вона повідомила, що 24 липня в Харкові пройде малий бізнес-форум, на який запрошені представники ділових кіл, підприємств Харкова і Азербайджану.

«У мене до вас прохання: якщо є якісь цікаві пропозиції стосовно інвестицій, вкладень капіталу, експорту - надайте їх. Можливо, і ми тоді зробимо конкретні пропозиції», - сказала послиня.

Олексій Кучер зазначив, що за підсумками зустрічі обласна адміністрація підготує відповідні інвестиційні пропозиції для представників бізнес-кіл Азербайджану.