Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харків’ян запрошують на виставку живопису з доповненою реальністю

Харків’ян запрошують на виставку живопису з доповненою реальністю

З 23 липня по 8 серпня в галереї «Мистецтво Слобожанщини» буде експонуватися «Вальс квітів» Марії Лемешової.

Виставка живопису поєднуватиметься із сучасними цифровими технологіями, за допомогою яких картини «оживатимуть». Це стало можливим завдяки технології доповненої реальності AR.              

«AR-контент спрямований на те, щоб викликати «правильну» емоцію для посилення враження від оригіналу, щоб людина затрималась біля картини. З реалізацією артмагії доповненої реальності авторці допоміг студент Національного аерокосмічного університету ім. Жуковського «ХАІ» Владислав Лісовиченко, - розповідають організатори. - Ця виставка плоских візуалізацій, де «оживлення» відбувається з текстури картин. Надалі художниця планує використання тривимірного контенту в поєднанні з  живописом».

Для перегляду картин через доповнену реальність завантажте та встановіть додаток за QR-кодом (який можна знайти на афіші заходу).

Довідка. Марія Лемешова народилася у 1976 році в м. Харкові. У 1999 році закінчила Харківський національний автомобільно-дорожній університет. У 2002 році закінчила курси живопису в м. Скадовську. З 2003 року живе та працює у м. Харкові. Працює в різних стилях, напрямках. Багато подорожує, учасниця багатьох виставок та пленерів.