Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

1 вересня учні Пархомівки підуть до оновленої школи

1 вересня учні Пархомівки підуть до оновленої школи

Реконструкцію будівлі проводять у рамках програми Президента України «Велике будівництво». Роботи уже - на завершальній стадії.

«Ми зобов'язані завершити будівництво до 1 вересня, і дітки повинні піти в нову школу. Ми прийняли на себе цю відповідальність», - відзначив голова ХОДА Олексій Кучер.

Директорка Пархомівської ЗОШ Світлана Москаленко розповіла, що різні ремонтні роботи в будівлі проводили протягом багатьох років.

«У нас перманентний ремонт: у 2009 – 2010 роках у нас була заміна вікон, дверей, системи опалення, потім у нас поставили водоочистку й водопідготовку. У 2013 – 2014 роках зроблено частковий косметичний ремонт. А цього року робиться вже ремонт сучасний, капітальний», - сказала Світлана Москаленко.

За час реконструкції в школі замінили покрівлю, утеплили горище та фасад, замінили підлогу, оздобили стіни, на 2-му поверсі стіни вже пофарбували та в деяких класах встановили меблі. Зараз проводять оздоблювальні роботи в спортзалі, на 1-му поверсі, а також упорядкування території.

«Ми поспілкувались з батьками, вони дуже чекають на завершення будівництва, адже воно триває не один рік. У цьому році ми прийняли на себе зобов’язання завершити роботи. Ми обов'язково цей план виконаємо. Окрім ремонту будівлі, тут будуть встановлені нові меблі, а також мультимедійні комплекси, які будуть супроводжувати навчання. Діти будуть навчатись фактично в нових фізичних та інформаційних умовах, що точно вплине на якість цього навчання», - відзначив Олексій Кучер.

У Пархомівці голова ХОДА також відвідав місцевий унікальний художній музей та поспілкувався з керівництвом закладу про його найактуальніші проблеми. Серед них – потреба в ремонті даху, підлоги та встановлення сучасних кондиціонерів у будівлі. Олексій Кучер відзначив, що візьме вирішення цих питань на особистий контроль.