Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Голова ХОДА відвідав ДП «Український державний науково-дослідний вуглехімічний інститут»

Голова ХОДА відвідав ДП «Український державний науково-дослідний вуглехімічний інститут»

Олексій Кучер ознайомився з роботою УХІНа та привітав колектив закладу з 90-річчям від дня заснування.

Голова ХОДА ознайомився з підрозділами ДП «УХІН» та мінізаводом, де на стендах відбиті методи дослідження вугілля та хімічних продуктів коксування.

«Ваш інститут є унікальним - унікальна його історія, унікальні розробки та винаходи. Я вітаю вас з «днем народження» інституту та Днем металурга, який невдовзі будемо відзначати. Найцінніше, що є у вас, - це колектив однодумців, науковців, які постійно рухають металургійну та гірничодобувну галузь уперед - розвивають її. Ми зацікавлені в тому, щоб колектив завжди досягав стратегічних цілей. Зичу вам здоров’я та наснаги», - звернувся до присутніх Олексій Кучер.

Як відзначив директор державного підприємства Євген Ковальов, в інституті працює 119 співробітників, у том числі 66 науковців, серед яких 27 докторів і кандидатів наук.

«За роки своєї діяльності інститут зробив вагомий внесок у розвиток коксохімічної промисловості - у проєктах майже всіх наявних в Україні коксохімічних підприємств використані ті чи інші розробки УХІНа. Перспективні розробки інституту щодо отримання з вугілля імпортозаміщувальних матеріалів дозволяють економити коксохімічним підприємствам понад 500 млн грн на рік», - сказав Євген Ковальов.

За інформацією директора, у 2009-му та 2012 роках ДП «УХІН» разом з іншими підприємствами за розробку та впровадження комплексних енерго- та ресурсоощадних технологій виробництва високоякісного металургійного коксу та доменного виробництва присуджено Державні премії України в галузі науки та техніки. Підприємство має статус активного члена міжнародної організації ISO і бере участь у роботах з розробки міжнародних стандартів у рамках Міжнародного технічного комітету ISO/ТС 27 «Тверді мінеральні палива», щодо гармонізації національних стандартів України з європейськими.

Під час зустрічі з колективом закладу Олексій Кучер вручив провідним спеціалістам інституту відзнаки ХОДА.