Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Великобурлуцькому районі відновлюють 3,7 км дороги Старий Салтів - Приколотне

У Великобурлуцькому районі відновлюють 3,7 км дороги Старий Салтів - Приколотне

З ходом ремонтних робіт 15 липня ознайомився голова ХОДА Олексій Кучер під час робочої поїздки до району.

«Вимушений повідомити, що Великобурлуцький район найбільш занедбаний щодо ремонту доріг. Я неприємно вражений з цього приводу. Нам необхідно зосередити увагу саме не ньому надалі, - сказав Олексій Кучер. - Не знаю, чому не звертало увагу керівництво раніше на цей район, але я розумію ставлення людей до того, що тут відбувалось».

Автомобільна дорога загального користування місцевого значення Старий Салтів - Приколотне має загальну протяжність 40,6 км та проходить у двох районах Харківської області - Вовчанському та Великобурлуцькому.

«Одна з найбільших доріг місцевого значення в Харківській області - 40,6 км за останні 50 років жодного разу не ремонтувалась: ані експлуатаційний, ані поточний, ані капітальний ремонти не проводились. Дорога знаходиться, дійсно, в жахливому стані», - розповів директор Державного підприємства «Дороги Харківщини» Ігор Турченко.

За його словами, завдяки економії коштів буде виконано ремонтні роботи не на 3,4 км, як планувалось, а на 3,7 км. Зараз тривають роботи з укладання основи.

«Хочу наголосити, що це фактично - нове будівництво, - зазначив Ігор Турченко. - Роботи з покриття ми плануємо закінчити завтра ввечері і потім вже розпочати роботи з укладання нижнього шару асфальтобетонної суміші». 

Ремонті роботи на 3,7-кілометровій ділянці завершать до 1 серпня. 

Також автодорогу Старий Салтів - Приколотне внесено до переліку об’єктів капітального та поточного ремонтів для проведення ремонту по всій протяжності 40,6 км. На даний час триває підготовка документації для проведення тендерних процедур. Роботи на об’єкті розпочнуться восени 2020 року та будуть завершені до кінця 2022 року.