Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Розраховуємо залучити додаткові кошти на ремонт доріг. Зробили заявку на 2 млрд грн. Олексій Кучер

Розраховуємо залучити додаткові кошти на ремонт доріг. Зробили заявку на 2 млрд грн. Олексій Кучер

Про це голова ХОДА повідомив 15 липня під час брифінгу щодо реалізації в Харківській області програми «Велике будівництво», ініційованої Президентом України.

У 2020 році в області ремонтують 24 дороги місцевого значення. Роботи вже виконані на 80%. При цьому середня вартість ремонту кілометру дороги – 8,9 млн грн, а найнижча – 7,4 млн грн – це найнижчі показники по Україні.

«Я сьогодні гордий повідомити, що Харківська область у будівництві доріг попереду в Україні, - сказав Олексій Кучер. - Також нам вдалося зекономити 12 % від загальної вартості робіт. Вперше Харківська область зекономила 90 млн гривень».

Керівник області повідомив, що на 18 об’єктах з 24-х вже завершено роботи, ще на 6 об’єктах ремонт триває. Відновити всі заплановані ділянки планують до 1 серпня. 

Олексій Кучер зазначив, що такі темпи роботи дозволили області претендувати на додаткове фінансування. Відповідну заявку вже подали.

«Ми зробили заявку приблизно на 2 млрд гривень. Якщо ми отримаємо ці кошти, то зможемо цього року зробити ще, як мінімум, 8 об’єктів, а це - 135 км доріг», - розповів Олексій Кучер.