Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Обласний штаб перевірив підготовку до зими господарського комплексу міста Харкова

Обласний штаб перевірив підготовку до зими господарського комплексу міста Харкова

Засідання відбулось 14 липня під керівництвом заступника голови ХОДА Руслана Тихонченка.

На початку заходу Руслан Тихонченко підкреслив, що при підготовці до опалювального сезону комунальним підприємствам міста слід приділяти підвищену увагу будівлям шкіл, соціального захисту, охорони здоров’я, а також житловому фонду.  

За даними першого заступника генерального директора КП «Харківські теплові мережі» Сергія Воліка, станом на 10 липня в місті до опалювального сезону підприємством підготовлено 133 з 242 квартальних та локальних котелень - це 55% від загальної кількості. Крім того, на 35% готові до зими 8 районних котелень та 112 з 296 центральних та індивідуальних теплових пунктів - 38%.

«У ході підготовки до опалювального сезону проводяться гідравлічні випробування магістральних і внутрішньоквартальних теплових мереж. Такі випробування, враховуючи міру зношення теплових мереж, дозволяють забезпечити виявлення потенційно аварійних місць. Вже випробувано 500 км теплових мереж. Виявлено 1704 дефекти, усунуто 1443», - доповів Сергій Волік.

За даними підприємства, до системи теплопостачання підключено 5111 житлових будинків комунальної власності та 2449 будівель різних відомств, установ, підприємств.

До опалювального сезону підготовлено: 2945 з 5229 житлових будинків КП «Житлокомсервіс» - 56%, 129 з 690 житлових будинків ОСББ та ЖБК - 19%, 146 з 2449 будівель різних відомств, установ, підприємств - 6%. Окремо говорили про готовність соціальної сфери: готові до зими 57 з 189 лікувальних закладів - 30%, 162 з 213 дитячих комбінатів - 76 % та 169 з 257 шкіл - 66%.

Сергій Волік також наголосив, що в цьому році тепловики планують замінити 90 км магістральних внутрішньоквартальних систем опалення та гарячого водопостачання.  

Про стан готовності міських систем водопостачання і водовідведення інформував перший заступник генерального директора  КП «Харківводоканал» Олександр Коваленко.

«Комплекси водопідготовки «Дніпро» і «Донець» йдуть за графіком. Дякую керівництву ХОДА за участь у питанні підготовки запасів води Краснопавлівського водосховища», - сказав Олександр Коваленко.

За його словами, підприємство щороку замінює до 25 км міських мереж водопостачання, оновлює насосні станції. Так, вже замінено 9 км мереж. Олександр Коваленко також зазначив, що Диканівські та Безлюдівські очисні споруди готовляться до роботи в зимовий період у штатному режимі.

У цілому комунальники міста пообіцяли підготувати господарський комплекс та об'єкти соціальної сфери у визначений термін - до 1 жовтня.