Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У ХОДА розглянули готовність Чугуївського району, міст Чугуїв та Люботин до опалювального сезону

У ХОДА розглянули готовність Чугуївського району, міст Чугуїв та Люботин до опалювального сезону

Чергове засідання штабу з підготовки господарського комплексу області до роботи в осінньо-зимовий період відбулося 7 липня під керівництвом заступника голови ХОДА Руслана Тихонченка.

Члени штабу заслухали представників районів та громад, які переважно зосереджували увагу на готовності багатоповерхового житлового комплексу, водопостачального та каналізаційного господарства, котелень, топкових, завершення ремонту та будівництва об’єктів соціальної сфери.

За даними голови Чугуївської РДА Сергія Лободенка, готовність водопровідно-каналізаційного господарства району складає 67%, житлового фонду – 40%.

«Виконано заплановані заходи у 70 будинках (40% від загальної кількості). У планах - ремонт 3 покрівель будинків, 7 будинкових систем опалення, 12 будинкових водопровідних систем», - доповів Сергій Лободенко.

Серед проблемних питань виокремили реконструкцію очисних споруд у смт Есхар та погашення заборгованості філією «Теплоелектроцентраль» ТОВ «ДВ Нафтогазовидобувна компанія» комунальному підприємству «Вода Есхара».

Звітуючи про проведену роботу щодо підготовки до опалювального сезону інфраструктури Чугуєва, заступник міського голови Костянтин Бармін відзначив, що готовність складає 50%. Так, підготовлено до роботи 7 з 14 котелень і майже 13 км теплових мереж, що складає половину від загальної протяжності системи. З метою скорочення споживання природного газу теплопостачальне підприємство продовжило режимне налагодження котлів - очікується зменшення на 42 тис. куб м газу на рік.

«У місті Чугуєві комплексно підготовлено 102 з 197 житлових будинків - або 52%, з них: комунальної власності - 55 будинків, або 52%. У житловому фонді комунальної форми власності здійснюються ремонти покрівель, заміна та промивання опалювальних систем, ремонт систем холодного водопостачання, електрощитових та опалювальних печей», - зазначив Костянтин Бармін.

Заступник Люботинського міського голови В'ячеслав Рубан доповів про готовність 40% котелень (усього їх 5 та 20 топкових), при цьому він зауважив, що житловий фонд міста майже в повному обсязі переведений на індивідуальне опалення.

«Заплановано комплексно підготувати 103 житлові будинки, підготовлено 26 – 25%, у т.ч.: управителями – 20 одиниць, житловий фонд ЖБК та ОСББ – 6 одиниць», - надав дані В'ячеслав Рубан.

Як зазначив у своєму зверненні до керівників міст та району Руслан Тихонченко, особливу увагу при підготовці до зими слід приділити закладам та установам охорони здоров`я, освіти, соціально-культурного призначення.

Також члени штабу обговорили питання стану та ремонту місцевих доріг, підготовки водопровідно-каналізаційного господарства, розрахунків за послуги тепло-, водопостачання та водовідведення.