Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Під час робочої поїздки до Вовчанського району Олексій Кучер відвідав фермерське господарство «Юпітер»

Під час робочої поїздки до Вовчанського району Олексій Кучер відвідав фермерське господарство «Юпітер»

Господарство створене в 2013 році на місці напівзруйнованого тваринницького комплексу. Зараз тут не тільки утримують більше 600 тварин, а ще й відкрили цех переробки молока та виробляють власні кисломолочні продукти й сири.

«Це фермерське господарство має повний цикл виробництва – від заготівлі кормів до власної переробки, - відзначив голова ХОДА. - Я побажав фермерам, щоб такі підприємства розвивались та, звісно, пообіцяв, що ми, маючи відповідні державні програми, обов’язково підтримаємо їх. Для нас дуже важливо, щоб національний виробник, харківський виробник, розвивався».

Зараз у господарстві в селищі Хотімля Вовчанського району утримується 620 тварин, з яких 300 – це корови. Щоденно тут отримують близько 7 тон молока екстра ґатунку. На господарстві працюють 32 місцевих жителя.

«Ми невеликі, але пишаємося якістю молока. Усе будували з нуля, всі конструкції в нас нові. Зокрема, користуємося державними програмами та отримуємо компенсації за обладнання українського виробництва», - розповіла голова фермерського господарства Наталія Коваль.

У планах господарства – подальше розширення земельних площ, на яких вирощують кормові культури, та розвиток власного виробництва молочних продуктів. Зараз сири та кисломолочну продукцію «Юпітера» продають у власному магазині на території господарства та на одному з ринків міста Харкова.