Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Барвінківському районі збудували елеватор потужністю 25 тис. тонн

У Барвінківському районі збудували елеватор потужністю 25 тис. тонн

У рамках робочої поїздки в район голова ХОДА Олексій Кучер ознайомився з потужностями нового агропідприємства, в яке інвестували понад 120 млн грн.

Елеватор компанії «Агро Інвестиційна Група» буде надавати сільгоспвиробникам та зернотрейдерам послуги з приймання, очищення, сушіння, зберігання та відвантаження у автомобільний та залізничний транспорт.

Підприємство має можливість надавати якісні послуги та забезпечити надійне зберігання зерна завдяки новому та сучасному обладнанню, автоматизованій системі управління технологічними процесами та системі контролю за температурою зерна.

Потужність транспортного обладнання елеватору становить 175 тонн за годину, що дозволяє оперативно приймати зерно без черг та простою автотранспорту, а наявність власних залізничних ваг дозволяє оперативно та без зайвих витрат здійснювати відправлення зерна залізничним транспортом.

Підприємство розраховане передусім на роботу з малими та середніми агровиробниками – таких у Барвінківському районі більшість.

Крім того, все обладнання, використане на елеваторі, - українського виробництва, у тому числі харківських підприємств.

Ознайомившись з об’єктом, Олексій Кучер зазначив, що аграрний сектор - це одна з головних складових економіки Харківської області.

«Тому нам дуже важливий його розвиток. З боку ХОДА, в разі потреби, буде надана необхідна підтримка», - сказав голова обласної адміністрації.

Теги