Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Вовчанському ліцеї № 1 будують спортмайданчик зі штучним покриттям

У Вовчанському ліцеї № 1 будують спортмайданчик зі штучним покриттям

4 червня заступник голови ХОДА Руслан Тихонченко відвідав Вовчанський район з робочою поїздкою та ознайомився зі станом об’єктів, на яких ведуться будівельні та ремонтні роботи.

Зокрема, він оглянув місце у Вовчанському ліцеї №1, де будуватимуть спортивний майданчик зі штучним покриттям. Проєкт реалізується у рамках програми «Велике будівництво» Президента України.

На даний час виготовлена проєктно-кошторисна документація по об’єкту, розпочато тендерну процедуру. Орієнтовно переможця визначать 1 липня. Здати об’єкт планується 1 вересня.

На базі ліцею сьогодні працюють секції з футболу, волейболу та баскетболу, які відвідують 150 дітей. Зараз діти вимушені займатися спортом в інших навчальних закладах, які мають для цього відповідні умови.

Новий майданчик будуть використовувати для проведення уроків фізичної культури, секційних занять та спортивних змагань різного рівня.

Також Руслан Тихонченко оглянув будівлю по вул. Пушкіна, 1, реконструйовану під центр надання адміністративних послуг та житло для внутрішньо переміщених осіб.  

Готовність об’єкту складає 80%, роботи з упорядкування території виконані на 95 %. Залишилось встановити охоронну сигналізацію та систему протипожежної безпеки, змонтувати комп’ютерні мережі та відеоспостереження, замінити головний кабель живлення відповідно проєкту.

Крім того, перебуваючи в районі, заступник голови ХОДА ознайомився зі станом річки Вовча. У ній відбуваються процеси замулення та заростання берегів рослинністю. У 2015 році було розроблено проєкт «Розчищення русла річки Вовча в межах міста Вовчанська з подальшою можливістю облаштування зон рекреації». Замовником проєкту була Вовчанська міська рада. Загальна кошторисна вартість об’єкта у цінах 2015 року складала 14 млн 348 тис. грн. На даний час проєкт знаходиться на коригуванні, замовником та виконавцем робіт є Департамент ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА.