Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2020 році для вирішення питань чорнобильців з обласного бюджету виділили понад 18 млн грн

У 2020 році для вирішення питань чорнобильців з обласного бюджету виділили понад 18 млн грн

Про це повідомив директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА Юрій Шпарага.

4 червня він взяв участь у робочій зустрічі з питань соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Для участі в заході були запрошені представники громадських організацій, що об’єднують ліквідаторів аварії на ЧАЕС, та ініціативної групи з питань соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Учасники зустрічі обговорили питання соціального захисту учасників ліквідації аварії на ЧАЕС, які потребують вирішення на центральному рівні, та ті, які можливо вирішити в області. Зокрема, питання пенсійного та медичного забезпечення, санаторно-курортного лікування, надання пільг та компенсацій громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи тощо.

«Цього року для задоволення потреб громадян, котрі постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, з обласного бюджету виділяються чималі кошти, щороку такі видатки зростають. На 2020 рік виділено 18,4 млн грн, що на 1,4 млн грн більше, ніж минулого року», - зазначив Юрій Шпарага.

Він також повідомив, що нагальні питання чорнобильців розглянуть під час зустрічі представників громадських чорнобильських організацій та ініціативної групи з головою обласної державної адміністрації Олексієм Кучером.

Довідка. На сьогодні в області на обліку перебуває майже 20 тис. осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, в тому числі 10,1 тис. учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС І-ІІІ категорії.