Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Цього року обласна інфекційна лікарня вже отримала 26 одиниць обладнання та понад пів мільйона одиниць засобів захисту

Цього року обласна інфекційна лікарня вже отримала 26 одиниць обладнання та понад пів мільйона одиниць засобів захисту

Інформацію про забезпеченість лікарні навів голова Харківської ОДА Олексій Кучер.

Упродовж січня-травня 2020 року КНП Харківської обласної ради «Обласна клінічна інфекційна лікарня» отримала лікарських засобів, виробів медичного призначення, в тому числі для надання допомоги хворим на коронавірусну інфекцію, на понад 17,8 млн грн. З цієї суми 8,02 млн грн – це благодійна допомога, інше – кошти обласного та державного бюджетів. 

Лише у період квітня-травня лікувальний заклад отримав:

- 52 080 медичних масок;
- 13 570 респіраторів різного класу захисту;
- 2450 захисних комбінезонів та медичних костюмів;
- 465 000 медичних рукавичок;
- 600 захисних окулярів;
- 3135 бахіл;
- 820 захисних щитків.

Також інфекційна лікарня отримала 7600 швидких тестів та 1520 медичних виробів (трубки ендотрахеальні, фільтри вірусобактеріальні одноразового використання, стерильні, контури дихальні багаторазового використання, термометри, датчики та інші медичні вироби).

Також до медичного закладу закуплено 6 апаратів штучної вентиляції легень, 7 силіконових ручних дихальних апаратів, 2 системи виявлення нуклеїнових кислот, кисневий концентратор та рентгенівський апарат. Також 8 пульсоксиметрів та 3 інфузійні насоси для дозованого введення лікарських засобів.

«Не робилося стільки за останні десятки років для інфекційної лікарні, скільки зроблено за останні 3 місяці», - наголосив Олексій Кучер.