Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Голова ХОДА обговорив проєкти розвитку ХАЗу, ПВРЗ та заводу Малишева з міністром інфраструктури

Голова ХОДА обговорив проєкти розвитку ХАЗу, ПВРЗ та заводу Малишева з міністром інфраструктури

19 травня Олексій Кучер під час робочої поїздки до Києва провів зустріч із Владиславом Криклієм.

«Обговорили низку важливих для області питань: створення національного авіаперевізника та вихід ХДАВП із кризового стану; розвиток Панютинського вагоноремонтного заводу та потенційні державні замовлення на завод імені Малишева від АТ «Укрзалізниця», - повідомив керівник області.

Так, ХОДА та Міністерство інфраструктури спільно розглядають проєкт, який може зрушити з місця ситуацію на Харківському авіаційному підприємстві. Йдеться про створення національного авіаперевізника на базі літаків виробництва ХДАВП, зокрема, АН-140 та АН-74.

«Щодо перспектив заводу ім. Малишева, то йдеться про можливість забезпечення потреб АТ «Укрзалізниця» з випуску та ремонту тепловозів шляхом відновлення цього виробництва на нашому підприємстві. Завод Малишева свого часу був створений саме для виробництва паро- та тепловозів. Деякі з тепловозів, які експлуатуються в Україні, мають дизельні установки саме виробництва ДП «Завод ім. В.О. Малишева». Сьогодні завод має можливість відновити роботи з цього напрямку, що забезпечить додаткове завантаження виробництва та створення нових робочих місць», - пояснив Олексій Кучер.

Також під час зустрічі голова ХОДА та міністр інфраструктури продовжили діалог щодо розвитку Панютинського вагоноремонтного заводу та повноцінного завантаження цього підприємства замовленнями «Укрзалізниці».

«Співпраця триває. Незабаром проведемо розширену нараду за участю керівників підприємств», - відзначив голова ХОДА.