Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За добу на Харківщині від COVID-19 одужали 35 осіб

За добу на Харківщині від COVID-19 одужали 35 осіб

Це вдвічі більше, ніж кількість нових виявлених випадків захворювання.

«За останню добу одужало 35 осіб. По-перше, це рекордна цифра за весь період обліку захворюваності на корона вірус. По-друге, вперше кількість людей, які одужали, вища за кількість нових лабораторно підтверджених випадків - і не на декілька позицій, а більш, як у два рази, - повідомив голова ХОДА Олексій Кучер. - Також гарна новина – днями одужали 6-місячна дівчинка та 1-річний хлопчик з Валківського району».

Загалом за останню добу в області лабораторно підтверджено 16 нових випадків захворювання на COVID-19: у мешканців Харкова, Вовчанського, Красноградського районів, а також міста Люботин.

За інформацією голови ХОДА, серед людей, у яких лабораторно підтвердили COVID-19, 277 госпіталізовані (з них 5 – у реанімації, але жодна людина не підключена до апарату ШВЛ).

«У більшості хвороба протікає в легкій, у тому числі безсимптомній формі, – відтак, 341 людина на самоізоляції», - відзначив Олексій Кучер.

З підозрою на коронавірус госпіталізовано 125 осіб, 32 знаходяться на самоізоляції.

На жаль, за останню добу померло троє людей – харків’янки 55, 67 та 72 років. У всіх була велика кількість серйозних супутніх захворювань.

Отже, за весь період реєстрації в області зафіксовано 1227 підозр на COVID-19 (+27 за останню добу), з них:

- 773 випадки підтверджено;

- 297 підозр спростовано;

- 129 людей одужало;

- 26 людей померло.

Теги