Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Краснопавлівському ліцеї замінять покрівлю, електрику та проведуть внутрішнє оздоблення

У Краснопавлівському ліцеї замінять покрівлю, електрику та проведуть внутрішнє оздоблення

Будівлю школи загальною площею 5000 кв. метрів ремонтують у рамках програми «Велике будівництво», ініційованої Президентом України.

Завершити ремонтні роботи в Краснопавлівському ліцеї планують до 1 вересня. На відкриття довгобуду в Краснопавлівці чекають уже кілька років. За словами начальниці Управління освіти, молоді та спорту Лозівської РДА Вікторії Бойко, ремонтні роботи розпочали ще у 2017-му.

«Ремонтні роботи ведуться останні 3 роки. Станом на зараз замінено вікна, утеплений фасад, замінена система опалення, встановлено тепловий пункт. Але, на жаль, деякі моменти не були передбачені проєктно-кошторисною документацією, - розповідає Вікторія Бойко. – Сьогодні під час наради ми звернулися до керівництва Департаменту капітального будівництва ХОДА з проханням передбачити заходи щодо пожежної безпеки в будівлі закладу освіти, а також обладнати туалетні приміщення, які будуть призначені для дітей з особливими потребами».

За словами директора Департаменту капітального будівництва Олексія Белоцького, готовність об’єкту - близько 80%.

«Було проведено корегування у зв’язку з тим, що виникли деякі технічні питання. Найближчим часом будуть проводити внутрішні оздоблювальні роботи та облаштовувати деякі інженерні мережі, - говорить Олексій Белоцький. - Сьогодні йде мова про те, що потрібно також відремонтувати спортивну залу».

За інформацією Олексія Белоцького, ремонтні роботи на об’єкті цього року вдасться завершити завдяки фінансуванню за програмою «Велике будівництво», ініційованою Президентом України Володимиром Зеленським.

«Насамперед, проводитимемо роботи з оздоблення холу першого поверху. Буде заміна підлоги, штукатурка стін, заміна дверей, фарбування, буде проведено електрику, - розповідає начальник будівництва Дмитро Саприкін. - Наступний етап – облаштування покрівлі всіх будівель, в тому числі й спортивної зали. Це повністю демонтаж наявної покрівлі та влаштування нової».

Директорка Краснопавлівського ліцею Юлія Карпенко зазначає, що під час ремонтних робіт навчальний заклад поповнився сучасними класами з географії, хімії, фізики, біології.

«Під час ремонту вдосконалювалась матеріально-технічна частина ліцею. Протягом цих 3 років ми отримали сучасний кабінет географії, фізики, хімії, біології, - сказала Юлія Карпенко. - Заплановано найближчим часом закупівлю кабінету для іноземної мови, також сподіваємось на кабінет української мови».