Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Зачепилівському будинку дитячої та юнацької творчості відремонтують приміщення для навчання 400 дітей

У Зачепилівському будинку дитячої та юнацької творчості відремонтують приміщення для навчання 400 дітей

Заклад під час робочої поїздки до Зачепилівського району відвідав голова ХОДА Олексій Кучер.

На Зачепилівщині керівник області відвідав низку об'єктів освіти та соціальної інфраструктури. Серед них - Будинок дитячої та юнацької творчості та ясла-садок "Ромашка" у Зачепилівці, а також Миколаївську загальноосвітню школу.

У Будинку дитячої та юнацької творчості проводять реконструкцію. За даними відділу освіти та спорту Зачепилівської селищної ради, для продовження робіт необхідно понад 2 млн грн. Кошти виділені з обласного бюджету – зараз проходять тендерні процедури.

«Ми плануємо повністю реконструювати приміщення. Деякі кімнати будуть переобладнані для заняття 20 груп. Усього тут буде займатися позашкільною освітою 400 дітей, - повідомив начальник відділу освіти та спорту Зачепилівської селищної ради Олександр Зеленський. - У 2018 році була зроблена покрівля та електрообладнання, тепломережа, тепер черга за підлогою та стінами».

Працівники закладу також відзначили, що після перепланування дітям тут буде комфортніше займатися хореографією й вокалом. Приміщення Будинку дитячої та юнацької творчості планують реконструювати до 1 вересня.

«Сподіваюсь, що в серпні ми отримаємо запрошення від вас та відкриємо відремонтоване приміщення й побачимо, як у нових умовах будуть займатися діти», - сказав Олексій Кучер.

Також глава області відвідав Миколаївську загальноосвітню школу. У закладі керівника області поінформували про роботу в режимі карантину та ремонтні роботи, які вже провели та планують здійснити в закладі. Вчителі розповіли, що школа вже неодноразово брала участь у мініпроєктах. Так, класи нової української школи повністю обладнані усім необхідним. У першому класі тут навчається 17 дітей. Державним коштом були закуплені меблі та всі необхідні дидактичні матеріали.