Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олексій Кучер провів нараду щодо реалізації програми «Велике будівництво» у Харківській області

Олексій Кучер провів нараду щодо реалізації програми «Велике будівництво» у Харківській області

Захід відбувся 29 квітня.

Розпочинаючи нараду, голова Харківської обласної державної адміністрації повідомив, що попри карантин роботи у рамках програми «Велике будівництво», ініційованої Президентом України, продовжуються.

«Карантин не має впливати на процес реалізації проєктів «Великого будівництва» у Харківській області – як дитсадків, шкіл та спортивних споруд, так і доріг. Я повинен знати всі проблемні питання», - наголосив керівник Харківської ОДА.

У рамках «Великого будівництва» на Харківщині цього року реалізуються 15 проєктів будівництва та реконструкції: по 5 шкіл, дитсадків та спортивних споруд. Також проводяться ремонтні роботи на дорогах регіону.

За інформацією директора ДП «Дороги Харківщини», на 2020 рік заплановані ремонтні роботи на 24 об’єктах доріг місцевого значення загальною вартістю понад 1,2 млрд грн. По 23-х з них уже проведені тендерні процедури.

«На 3 об'єктах з 24 вже роботи закінчені, на 7 об'єктах - розпочаті, - сказав Ігор Турченко. - У наших планах цього року - закінчити роботи максимум до 1 вересня».

Також він зазначив, що завдяки системі РroZorro вдалося заощадити 15% коштів, які будуть спрямовані на додаткові об’єкти.

За інформацією начальника Служби автомобільних доріг у Харківській області Андрія Алексєєва, у цьому році планується проведення ремонту на 11 об’єктах у регіоні. На даний час вже повністю (у верхніх шарах) відремонтовано 45 км доріг.

«Якщо дивитися по всій Україні, то на даний час виконано повною мірою на всю Україну 129 км, з яких у Харківській області - 45 км», - навів дані Андрій Алексєєв.