Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олексій Кучер перевірив умови обсервації, в яких перебувають люди, котрі перетинають кордон у Харківській області

Олексій Кучер перевірив умови обсервації, в яких перебувають люди, котрі перетинають кордон у Харківській області

23 квітня голова ХОДА відвідав один з двох санаторіїв Харківщини, де зараз на обсервації знаходяться 19 громадян України.

Проживання та харчування для людей, які знаходяться на обсервації в нашому регіоні, безкоштовне.

«Санаторій відповідає усім умовам для обсервації, які біли визначені та затверджені МОЗом і головним санлікарем України. Дійсно, це обмеження: 14 днів необхідно знаходитись в одному місці, але навіть при цих обмеженнях люди, які тут знаходяться, задоволені. Вони повідомляють, що умови дуже добрі. Підтвердження цьому – те, що в нас є навіть звернення з-за кордону. Люди, які там перебувають (навіть не жителі нашої області) запитують, чи можна потрапити на обсервацію саме сюди. Я поставив лікарям питання, чи є якісь скарги, – скарг немає. Зокрема, й до ХОДА скарги не надходять», - відзначив Олексій Кучер.

Він повідомив, що зараз в області на обсервації знаходяться 23 особи, 19 з них – у санаторії «Роща».

«Усі пацієнти отримують 3-разове харчування, причому мають можливість вибору. Індивідуально підходимо до кожного пацієнта. Є пацієнт з цукровим діабетом. Коригуємо дієту відповідно до основних захворювань», - сказала начмед санаторію Ольга Грязева.

Три рази на день людям, котрі знаходяться на обсервації, вимірюють температуру. Двічі на день персонал дезінфікує палати. Також проводять регулярну дезінфекцію інших приміщень санаторію: коридорів, холу, ліфтів тощо.

Співробітники санаторію, які доглядають за людьми на обсервації, також не покидають територію закладу.

«Для них виділили окремий 2-поверховий корпус, де вони знаходяться. Пройшовши повну дезінфекцію і оброблення, вони знімають з себе одноразові костюми, виходять визначеною стежкою та йдуть до себе в корпус», - пояснила начмед.

Вона також відзначила, що зараз усі пацієнти здорові, за весь час обсервації ні в кого не було виявлено підвищеної температури чи інших ознак захворювань.