Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Люди, яких направляють на обсервацію на Харківщині, забезпечені всім необхідним. Олексій Кучер

Люди, яких направляють на обсервацію на Харківщині, забезпечені всім необхідним. Олексій Кучер

Заклади, які визначені для обсервації в області, можуть прийняти понад 1000 людей.

Про це повідомив голова ХОДА Олексій Кучер під час брифінгу 15 квітня.

«Ми знаємо, що є люди, не вдоволені цим. Але ці дії спрямовані на те, щоб ми припинили розповсюдження коронавірусної хвороби. На сьогодні відомо про те, що в однієї людини, яка перетнула кордон з Російською Федерацією, підтверджена хвороба. Тому ці заходи зараз є виправданими», - підкреслив керівник облдержадміністрації.

В області визначено два заклади для обсервації. Це санаторії, які відповідають всім відповідним вимогам та погоджені санітарним лікарем. Вони можуть прийняти понад 1000 людей.

Голова ХОДА наголосив на тому, що люди, які знаходяться в місцях обсервації, забезпечені всім необхідним. Згідно з відповідною постановою уряду, обласна адміністрація мала забезпечити лише місця обсервації, годуватися люди повинні були за власний кошт.

«Водночас нами залучено додаткові небюджетні кошти, це кошти бізнесменів, за які ми годуємо людей, котрі знаходяться на обсервації», - повідомив Олексій Кучер.

За його даними, протягом останніх днів кордон області щоденно перетинають від 100 до 200 осіб. Утім, не всі вони погоджуються на обсервацію.

«Вона є обов’язковою для всіх людей, які переходять або переїжджають кордон. Люди не погоджуються на обсервацію. Поліція не має права застосовувати до них силу, тому якщо вони покидають такі місця або просто відмовляються, то поліція вимушена складати протокол. Ті люди, які відмовляються від обсервації, підлягають відповідальності. Як мінімум, це адміністративна відповідальність - від 17 до 34 тис. грн», - зазначив голова ХОДА.

На обсервацію не відправляють лише тих, хто мав контакти з хворими на коронавірусну хворобу та ймовірно є інфікованим. Такі люди поміщаються на самоізоляцію, адже становлять загрозу для тих, хто перебуває в місцях обсервації.

Заступник голови ХОДА Тарас Пастух під час брифінгу також повідомив, що у разі необхідності кількість закладів обсервації в області буде збільшено, а громадяни, які перебуватимуть у них, будуть забезпечені всім необхідним.