Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Ізюмі відкриють дитячий садок на 120 місць

В Ізюмі відкриють дитячий садок на 120 місць

Зі станом будівлі, в якій буде розміщуватися заклад, ознайомився заступник голови ХОДА Руслан Тихонченко під час робочої поїздки в Ізюм.

У рамках проєкту реконструкції під ДНЗ у будівлі на вул. Сумській будуть відновлені зовнішні мережі водопостачання та водовідведення, укріплені перекриття та конструкції зовнішніх та внутрішніх стін. Також тут виконають утеплення фасадів, встановлять енергоощадні вікна та вхідні конструкції. На першому поверсі будівлі облаштують теплі поли. Вхід до закладу обладнають пандусом.

Для того, щоб забезпечити садок якісним опаленням, тут встановлять автономну котельню на твердому паливі. Для її розміщення також реконструюють нежитлову будівлю на прилеглій території.

Проєктом також передбачено упорядкування і озеленення прилеглої території. Проїзди до будівлі, доріжки та тротуари будуть виконані з асфальтобетонного покриття, майданчики будуть облаштовані покриттям із фігурних елементів мощення.

Роботи фінансуються коштом Державного фонду регіонального розвитку при співфінансуванні з місцевого бюджету.

Як пояснив Русланові Тихонченку Ізюмський міський голова Валерій Марченко, відкриття ДНЗ на 120 дітей дозволить суттєво покращити ситуацію з охопленням дошкільників освітою.

«Фактично місто ділиться на 15 мікрорайонів. Переважно освітні заклади зосереджені у центральній частині міста, що створює складнощі доступу для жителів віддалених від центру районів. У деяких районах зовсім відсутні дитячі садочки, через це перевантажені заклади в інших районах», - зазначив міський голова.

Найпроблемнішими районами міста є райони «Нефтяник», «Поворотка» та «Піски» - саме на них розрахований новий ДНЗ. На території цих районів проживають 412 дітей дошкільного віку. При цьому тут розташовано лише два дошкільні заклади: на 53 та 55 місць. Фактично ж у них виховується 160 дітей.

Загалом в Ізюмі сьогодні функціонують 10 дошкільних навчальних закладів, у яких виховуються 1634 дитини. При цьому в місті мешкає 2471 дитина віком до 6 років. Загальний відсоток охоплення освітою дітей дошкільного віку по місту становить 74 %.