Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Поліція посилила патрулювання громадських місць та 267 зон відпочинку в Харкові

Поліція посилила патрулювання громадських місць та 267 зон відпочинку в Харкові

Про це повідомив начальник ГУ Національної поліції України в Харківській області Валерій Сокуренко під час наради в ХОДА 6 квітня.

Валерій Сокуренко відзначив, що в перші дні після початку дії постанови КМУ, якою посилено карантинні заходи, поліція діятиме лише в межах інформаційної та роз’яснювальної роботи.

«Ми сьогодні вивели 1500 людей, ми нагадуємо пенсіонерам їх місця перебування, дітям. До впровадження перепусток для входу в транспорт ми будемо працювати на попередження, - сказав Валерій Сокуренко. - Щодо маскового режиму - теж. Але хто буде поводити себе неприйнятно, вже сьогодні виписуватимемо протоколи».

За інформацією начальника обласного ГУ Національної поліції, посилене патрулювання громадських місць розпочалося 2 квітня.

«Виставлено додаткові наряди - з метою дотримання громадянами вимог щодо заборони перебування в громадських місцях без засобів захисту, зокрема - без масок або респіраторів. У тому числі виготовлених самостійно», - сказав Валерій Сокуренко.

Працівники поліції слідкують за виконанням нових карантинних обмежень, а саме: заборони переміщення групами людей більш ніж 2 особи, крім випадків службової необхідності та супроводу дітей; заборона відвідування спортивних та дитячих майданчиків і зон відпочинку тощо.

«Парки, сквери, зони відпочинку, лісопарки... Всього таких місць у місті Харків - 267. Нами виставлено додаткові наряди, щодня працює 394 особи, – навів дані Валерій Сокуренко. – Також проводяться перевірки дотримання суб’єктами господарювання карантинних заходів. За останню добу перевірено 262 об’єкти».

Також працівники поліції залучені до перевірки осіб, які перебувають на самоізоляції (всього 2472 людини) перевіряється 790 осіб.

Станом на сьогодні складено 8 адміністративних протоколів щодо осіб, які порушили умови карантину.