Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Кількість патронатних сімей в області необхідно збільшувати. Євгеній Грицьков

Кількість патронатних сімей в області необхідно збільшувати. Євгеній Грицьков

11 березня заступник голови ХОДА взяв участь у нараді начальників служб у справах дітей та директорів центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Під час заходу обговорювали питання виховання дітей-сиріт та дітей, котрі позбавлені батьківського піклування. Євгеній Грицьков відзначив, що хоч наша область входить до п’ятірки регіонів з найбільшою кількістю таких дітей (їх на Харківщині 4355), на кінець 2019-го регіон мав найкращий в Україні показник роботи із забезпечення сімейних форм виховання.

«Сьогодні в області створені та функціонують 110 дитячих будинків сімейного типу та 272 прийомні сім’ї, в яких виховуються 1332 статусні дитини. Майже кожна третя дитина в регіоні, яка має статус сироти або позбавленої батьківського піклування, виховується саме в ДБСТ або прийомній сім’ї», - повідомив Євгеній Грицьков.

Він відзначив роботу служб у справах дітей та центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді з розвитку сімейних форм виховання Краснокутського, Великобурлуцького, Вовчанського, Кегичівського, Дергачівського районів, міста Лозова.

Також заступник голови ХОДА наголосив, що важливим напрямком роботи на сучасному етапі є впровадження в області патронату над дитиною.

«Сьогодні функціонує 17 сімей патронатних вихователів, але є необхідність збільшення їх кількості в кожному районі, місті, ОТГ», - зазначив Євгеній Грицьков.

Після завершення наради заступник голови ХОДА ознайомився з діяльністю центру соціально-психологічної реабілітації дітей «Гармонія» та Харківського обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей.