Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині стартувало розроблення Програми розвитку інвестиційної діяльності

На Харківщині стартувало розроблення Програми розвитку інвестиційної діяльності

11 березня відбулось перше засідання робочої групи, яка напрацьовуватиме документ, під головуванням першого заступника голови ХОДА Віталія Погосяна.

До участі в розробленні Програми розвитку інвестиційної діяльності Харківської області на 2020-2023 роки залучені не лише представники профільних департаментів ХОДА, але й бізнес-спільнота, науковці та діючі інвестори.

«Для нас дуже важливо почути саме вашу точку зору для того, щоб та програма, яку ми напрацюємо, не була документом виключно чиновників з обласної адміністрації, а стала дійсно дієвою програмою, яка допоможе залучити в регіон якомога більше інвестицій», - зазначив Віталій Погосян.

За його інформацією, робоча група працюватиме над програмою до 25 березня, за цей час напрацюють план, який дозволить Харківщині стати більш зрозумілою та відкритою для інвесторів.

«На сьогодні Харківська область є великим та привабливим регіоном для інвестицій, - сказав Віталій Погосян. – Але в цей само час нам необхідно стати більш зрозумілим регіоном - як для зовнішнього, так і для внутрішнього інвестора».

Представник Східного регіонального офісу із залучення інвестицій UkraineInvest Олексій Іванченко зазначив, що Харківщина - один з найпотужніших регіонів на інвестиційній мапі України.

«Адже один з найголовніших критеріїв, коли інвестори дивляться на Україну, - це наявність кваліфікованої робочої сили. Харків – потужний регіон у цьому сенсі: за кількістю населення та за професійними навичками, - сказав Олексій Іванченко. - Харків - це неофіційна наукова столиця України, один з найбільших ІТ-центрів».

Також Олексій Іванченко відзначив, що новина про можливу участь харківських підприємств у міжнародній виставці ILA – 2020 у Берліні свідчить про правильні та важливі кроки, які роблять у регіоні для залучення інвестицій.

«Цей форум буде присвячено аерокосмічній галузі, тож тут питання – хто як не Харків може представити Україну на цій виставці», - сказав Олексій Іванченко.