Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Земельна та медична реформи будуть завершені. Президент

Земельна та медична реформи будуть завершені. Президент

Це Володимир Зеленський наголосив у розмові з журналістом видання Bloomberg.

«Земельна реформа – це реформа і Президента, і уряду – ми всі несемо відповідальність. Найскладніша реформа, тому що впродовж майже 30 років ніхто не міг навіть почати обговорення законопроєкту (про ринок земель сільськогосподарського призначення, – ред.) у комітетах. Ми закінчимо цю реформу», – сказав Глава держави.

Володимир Зеленський зазначив, що голосування за законопроєкт про ринок землі у другому читанні – це лише перший етап земельної реформи. Надалі необхідно ухвалити закон про референдум і впорядкувати земельні кадастри.

Також Президент вважає за доцільне відновити Міністерство аграрної політики. «Адже коли така складна річ, як земельна реформа, – потрібні окремі люди в Україні, окрема інституція. Це має говорити й робити профільний міністр», – зазначив Глава держави.

Водночас Президент переконаний, що, попри опір опозиції та блокування «спамом» правок, закон про ринок земель сільськогосподарського призначення буде ухвалений Верховною Радою.

«Це справді найскладніший законопроєкт. У нас там тисячі правок. Ми можемо лише вимагати й працювати», – наголосив Володимир Зеленський. 

Що стосується медичної реформи, на думку Глави держави, спротив її реалізації пов’язаний з нерозумінням особливостей змін, що відбудуться. Так, Президент висловив задоволення першим етапом медичної реформи, який дав змогу підвищити заробітні плати сімейних лікарів, покращити матеріально-технічний стан медустанов та збільшити прозорість фінансування системи охорони здоров’я.

Водночас Глава держави акцентував увагу на необхідності поліпшення комунікації між урядом і суспільством, роз’яснення деталей земельної та медичної реформ.

Він зазначив, що для уряду неприпустимо провалювати комунікацію у той момент, коли в країні відбуваються докорінні зміни.

«Це не про ваші особисті рейтинги, не про те, що вас «знесуть», а про те, що просто, можливо, в країни більше не буде шансу», – наголосив Президент.