Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юні біатлоністи Харківщини здобули золоті медалі чемпіонату України

Юні біатлоністи Харківщини здобули золоті медалі чемпіонату України

З 21 по 28 лютого у Львівській області відбувся юніорський чемпіонат України з біатлону, на якому збірна Харківської області завоювала 2 золоті, 2 срібні та 3 бронзові нагороди.

Золоті медалі харківські біатлоністи вибороли в естафетах. Серед юніорів чемпіонами стали Степан Кінаш, Євген Малишев, Олександр Пономаренко та Юрій Ситник. Команда фінішувала з результатом 1:36:14.6. Другий результат був у збірній Чернігівської області-1, а третій - у команди Сумської області-1.

Крім того, збірна Харківської області виграла змішану естафету з результатом 1:22.26. У складі команди виступали Оксана Коваленко, Любов Кип’яченкова, Олександр Пономаренко та Юрій Ситник. Харків’яни на пів хвилини випередили команду Київської області та на півтори хвилини - біатлоністів Києва.

В естафеті серед юніорок харків’янки посіли п’яте місце.

Оксана Коваленко принесла збірній Харківської області ще дві нагороди. Вона посіла друге місце в мас-старті серед юніорок. Катерина Бех з Київської області фінішувала першою з результатом 33:20.0. Оксана відстала від суперниці на 2 хвилини 29.9сек.

Також Коваленко стала бронзовим призером у спринті. Кращий результат показала Оксана Москаленко з Київської області - 27:08.9.  Харків’янка відстала від чемпіонки на 2 хвилини 1.1 сек.

У мас-старті серед юніорів Олександр Пономаренко посів друге місце (36:30.9), а Юрій Ситник – третє (37:24.5). Переміг на цій дистанції Дмитро Грущак із Сумської області (36:08.6).

У спринті серед юніорів Олександр Пономаренко фінішував з третім часом. Від переможця Романа Боровика із Сумської області, який показав результат 29:31.1, харків’янин відстав на 25.4 сек.

Ще одну бронзову медаль здобула Любов Кип’яченкова, яка в індивідуальних перегонах на 12.5км фінішувала з третім результатом. Від переможниці Оксана Москаленко з Київської області (43:08.5) Любов відстала на 3 хвилини та 33 секунди.