Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Представникам ОТГ області розповіли нові правила проведення публічних закупівель

Представникам ОТГ області розповіли нові правила проведення публічних закупівель

Семінар «Зміни в організації проведення публічних закупівель. Спрощені і допорогові закупівлі відповідно до нової редакції Закону України «Про публічні закупівлі» пройшов 26 лютого.

Захід організував Департамент економіки і міжнародних відносин ХОДА у рамках підготовки до набрання чинності нової редакції Закону України «Про публічні закупівлі».

До проведення семінару також долучилися представники Громадської організації «Харківській антикорупційний центр», з якою обласна державна адміністрація взаємодіє відповідно до меморандуму про співпрацю.

Слухачі семінару мали можливість дізнатися про значні зміни в сфері публічних закупівель. Зокрема, це і спрощенні закупівлі (від 50 тисяч гривень), і публікація звітів про укладені договори від 0 гривень, і використання електронного каталогу для закупівель товарів («Prozorro-market»). Також серед тем обговорення були поступовий перехід від тендерних комітетів до уповноваженої особи для здійснення закупівель, підвищення персональної відповідальності за порушення законодавства у сфері закупівель тощо.