Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Міжнародний турнір з карате «Kharkiv Open 2020» зібрав спортсменів з 11 країн світу

Міжнародний турнір з карате «Kharkiv Open 2020» зібрав спортсменів з 11 країн світу

Змагання відбулись 21 та 22 лютого в Харківському палаці спорту «Локомотив».

Дев’ятий за рахунком турнір став найчисленнішим у своїй історії за географією учасників та зібрав 850 спортсменів. Продемонструвати свою майстерність до Харкова приїхали каратисти зі всієї України, а також гості з Азербайджану, Білорусі, Вірменії, Грузії, Іспанії, Марокко, Пакистану, Польщі, Туреччини та Філіппін.

Під час урочистої церемонії відкриття змагань усіх присутніх від імені голови Харківської облдержадміністрації Олексія Кучера привітала тимчасова виконувачка обов’язків начальника Управління у справах молоді та спорту Юлія Подзолкова, побажала перемог найсильнішим, а глядачам - насолодитися яскравими поєдинками.

Найсильнішими виявилися спортсмени Київського СК «Чемпіон», які здобули 14 золотих, 10 срібних та 19 бронзових нагород. Друге місце посів клуб «Катана» з міста Чорноморськ Одеської області (10-5-10), третіми стали представники клубу «Олімпік-Миколаїв» (8-3-11).

На жаль, харківським клубам увійти у першу п’ятірку турніру не вдалося. Найкращий результат показав клуб «Тайкан», який посів сьоме місце. На рахунку його каратистів -  5 золотих, 5 срібних та 9 бронзових медалей. Спортсмени клубу «Вагр» змогли здобути 1 золоту, 8 срібних та 7 бронзових нагород. Переможцем турніру став Дмитро Корнійчук. У фіналі вагової категорії до 60 кг серед чоловіків харків’янин переміг сильного суперника з Грузії Давида Ткебучаву. Ще дві золоті медалі Харківщині принесли представники клубів «Бушидо» та «Чемпіон-Харків».

У наступному році відбудеться десятий турнір «Kharkiv Open», а в планах організаторів - зібрати 1500 спортсменів та запросити ще більше країн до участі в ньому.