Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У ХОДА створено міжвідомчу робочу групу з питань боротьби з незаконним обігом алкоголю

У ХОДА створено міжвідомчу робочу групу з питань боротьби з незаконним обігом алкоголю

Питання нелегального виробництва та продажу алкогольної продукції обговорили 14 лютого у ході селекторної наради під головуванням Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука.

Участь у заході взяв голова ХОДА Олексій Кучер.

Як повідомив Олексій Гончарук, за оцінками фахівців, сьогодні близько 50% ринку алкоголю знаходиться «в тіні».

«Це збитки державному бюджету, а крім того, загроза здоров’ю та життю людей. Нам потрібно максимально швидко та рішуче подолати це явище», - наголосив прем’єр-міністр.

Він зазначив, що регіони отримають інформацію про наявні точки нелегального продажу алкогольної продукції (загалом у списку - близько 300 об’єктів), діяльність яких потрібно припинити.

«До кінця цього місяця це явище має істотно зменшитися. У нас є система, софт, яка дозволяє створювати централізований обіг продукції. Ми рухаємося до електронної акцизної марки. Тобто, це питання в будь-якому разі буде вирішено, але маємо максимально пришвидшити процес», - наголосив Олексій Гончарук.

Олексій Кучер повідомив, що в ХОДА відповідна міжвідомча робоча група була створена напередодні, 13 лютого. Голова обласної адміністрації закликав усіх учасників процесу максимально включитися у вирішення питання.

Також у ході наради обговорили питання охорони праці та працевлаштування, дитячого харчування у закладах освіти, медичної реформи, обігу деревини тощо.