Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харків’яни вибороли «золото» чемпіонату України зі стрільби з лука

Харків’яни вибороли «золото» чемпіонату України зі стрільби з лука

Про це повідомляють в Управлінні у справах молоді та спорту ХОДА.

З 25 по 31 січня в приміщенні спорткомплексу «ХАІ» відбулись змагання зі стрільби з лука в приміщенні, на яких харківські спортсмени завоювали сім нагород, у тому числі дві золоті.

Участь у чемпіонаті взяли близько 250 лучників з 15 регіонів країни, які розіграли медалі в стрільбі з класичного та блочного лука серед дорослих та юніорів.

За підсумками змагань на рахунку господарів чемпіонату були 2 золоті, 4 срібні та 1 бронзова медалі.

У стрільбі з класичного лука спортсмени змагалися на олімпійській дистанції 70м. Серед чоловіків переміг Заслужений майстер спорту України харків’янин Віктор Рубан. У фіналі він з рахунком 6:2 здолав Сергія Макаревича зі Львова.

У змаганнях серед жінок чемпіонкою стала львів’янка Вероніка Марченко. Харківські лучниці взяти медалі не змогли, а найкращий результат серед них показала Дарина Павліченко, яка посіла сьоме місце.

У змаганнях серед юніорів срібним призером став харків’янин Володимир Каменський, який у фіналі поступився 5:6 Івану-Павлу Мільковичу зі Львова.

Крім того, на рахунку Володимира Каменського - ще одна срібна медаль, яку він здобув разом з іншими харківськими лучниками Олександром Грекуловим та Дмитром Ярмаком у командних змаганнях. У фіналі збірна Харківської області поступилася 1:5 суперникам з Чернівецької області.

У змаганнях серед юніорок харківська команда посіла п’яте місце. Серед чоловіків харківські команди завершили змагання на п’ятому та сьомому місцях, а серед жінок – на п’ятому та шостому.

Найбільшу кількість медалей Харківській області принесли стрільці з блочного лука. На їх рахунку - 1 золота, 2 срібні та 1 бронзова медалі.

Чемпіоном України в змаганнях серед чоловіків став Вадим Головко. У фіналі він переміг киянина Олександра Архіпського.

Серед жінок перемогла киянка Ксенія Шкляр. Харків’янка Вікторія Коваль була шостою.

В особистих змаганнях серед юніорів харківський лучник Андрій Кім посів друге місце, поступившись у фіналі Данилі Недельку з Одеської області.

У командних змаганнях серед юніорів Андрій Кім, Микита Дюняшев та Данило Сидоренко стали срібними призерами, поступившись у фіналі 213:219 команді з Києва.

У командних змаганнях серед юніорок на рахунку харківських лучниць - «бронза», яку завоювали Діана Мурашко, Олена Гриншпун та Дарина Чередниченко. В поєдинку за третє місце вони здолали іншу харківську команду, до складу якої увійшли Марія Темченко, Тетяна Чібіцева та Катерина Павлюк.

Ці змагання були одним з етапів підготовки національної збірної України до чемпіонату Європи, який в травні цього року відбудеться в Туреччині, а також до олімпійського ліцензійного турніру.