Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Під час селектору Кабміну обговорили питання платіжок за опалення та продовження медреформи

Під час селектору Кабміну обговорили питання платіжок за опалення та продовження медреформи

Участь у нараді під головуванням Прем’єр-міністра України взяв перший заступник голови ХОДА Віталій Погосян.

На початку наради Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук порушив питання проходження опалювального сезону та формування платіжок за споживання природного газу.

«Ми працюємо на центральному рівні з нашими колегами з компанії «Нафтогаз», також на місцях просимо не втрачати пильність, працювати з органами місцевого самоврядування та теплокомуненерго, щоб за січень та за лютий люди отримали адекватні цифри в платіжках. Тобто люди, зрештою, мають отримати платіжку з урахуванням тієї нової ціни на газ, яка склалася», - сказав Прем’єр-міністр України.

Порушуючи питання боротьби з тіньовими ринками, Олексій Гончарук зосередив увагу на ситуації, що склалася на ринку роздрібної торгівлі паливом. За його даними, в Україні мінімум 250 об’єктів продовжують працювати нелегально. Він також відзначив, що вже готується уточнений перелік об’єктів, де працюють нелегали.

Ще одним пріоритетним питанням є продовження впровадження реформи медичної галузі. Зокрема, Прем’єр-міністр України повідомив про прийняте рішення щодо будівництва понад 200 приймальних відділень по території України.

«Зміниться повністю модель фінансування охорони здоров’я. Ми почнемо стимулювати ефективність. Важливим є забезпечення автоматизації лікарень, обладнання комп’ютерною технікою, під'єднання до інформаційних систем», - підкреслив Олексій Гончарук.

По завершенню наради перший заступник голови ХОДА Віталій Погосян акцентував увагу керівників структурних підрозділів та РДА на необхідності вчасно та якісно виконати всі завдання уряду. Перший заступник голови ХОДА відзначив, що область відпрацювала завдання щодо боротьби з тіньовими ринками. Щодо медичної реформи Віталій Погосян дав завдання на наступному тижні провести відповідні наради на регіональному рівні.

«Я попрошу долучитися до цього процесу Департамент капітального будівництва, щоб почати комплексно говорити з будівельними підприємствами. Треба також зрозуміти, що зараз відбувається із закупівлею обладнання та комп’ютерної техніки, - звернувся до відповідальних осіб перший заступник голови ХОДА. – Роботу потрібно проводити оперативно: є завдання, ми маємо їх виконувати вчасно та якісно».