Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В області стартувала інформаційна кампанія проти нелегальної зайнятості

В області стартувала інформаційна кампанія проти нелегальної зайнятості

27 січня у приміщенні Головного управління Державної податкової служби в Харківській області провели круглий стіл, присвячений цій темі.

Зустріч відбулась під головуванням в.о. начальника ГУ ДПС у Харківській області Артема Єфремова відповідно до доручення Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука.

Впровадження заходів, що спрямовані на легалізацію праці, обговорили в колі керівників служб і відомств, які здійснюють контроль за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення. У заході, в тому числі, взяли участь керівники Департаменту соціального захисту населення ХОДА та ГУ Держпраці у Харківській області.

«Результатом наради стало прийняття рішення щодо об’єднання зусиль інспекторів ГУ Держпрацi з підрозділами місцевих державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування для проведення інформаційних заходів з суб’єктами господарювання щодо неприпустимості допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин», - зазначили в департаменті.

Під час заходів інспектори праці Управління Держпраці будуть пропонувати всім роботодавцям міста Харків та Харківської області оформити трудові договори з усіма найманими працівниками, щоб уникнути фінансової відповідальності, передбаченої ст. 265 КЗПпУ.