Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Нам на повну потужність потрібно включитись у процеси децентралізації. Олексій Кучер

Нам на повну потужність потрібно включитись у процеси децентралізації. Олексій Кучер

З таким меседжем голова ХОДА звернувся до загальних зборів Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області.

Збори відбуваються в будівлі ХОДА 23 січня.

«Тут присутні найкращі фахівці з питань децентралізації та самоврядування, - відзначив Олексій Кучер, відриваючи захід. - Для нас дуже важливі ці процеси. На жаль, є певні негативні моменти, пов'язані з тим, що наша область з питань створення ОТГ та всіх процесів децентралізації знаходиться на останніх місцях у країні. Водночас багато від вас не залежало в цих процесах. Зараз нам на повну потужність потрібно включитись та завершити ті процеси, які розпочаті Києвом».

Голова ХОДА повідомив, що 22 січня обговорив питання співпраці саме в напрямку децентралізації з міжнародними партнерами - U-LEAD.

«У всіх цих програмах нам будуть допомагати», - запевнив керівник області.

У порядку денному зборів асоціації - 8 питань, у тому числі:

- «Про участь органів місцевого самоврядування у підготовці плану заходів з реалізації Стратегії розвитку Харківської області на період 2021 – 2027 рр.»;

- «Про взаємодію органів місцевого самоврядування регіону з міжнародною програмою «U-LEAD з Європою»;

- «Про напрями співпраці органів місцевого самоврядування з управлінням Державної служби якості освіти у Харківській області щодо надання якісної освіти комунальними закладами» тощо.