Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Винні в жахливому стані дитячої інфекційної лікарні мають бути притягнуті до відповідальності. Олексій Кучер

Винні в жахливому стані дитячої інфекційної лікарні мають бути притягнуті до відповідальності. Олексій Кучер

29 листопада голова ХОДА відвідав Харківську обласну дитячу інфекційну клінічну лікарню. Він оглянув стан відділень, ремонт в яких не робили десятиліттями.

Керівник області відзначив, що до нього надходить багато звернень від жителів області щодо жахливих умов, у яких лікують дітей. У тому числі люди надсилають фото- та відеосвідчення.

«Я відреагував на звернення, - пояснив Олексій Кучер. - У нас єдина така лікарня на всю область, через яку щорічно проходять близько 10 тисяч дітей. І якщо діти в нас лікуються в таких умовах, то це ж фактично свідчить про наше ставлення до наших дітей, до нашого майбутнього».

Невідремонтовані приміщення лікарні голова ХОДА відвідав разом із директором закладу Дмитром Кухаром та заступником директора Департаменту охорони здоров’я ХОДА Геннадієм Бондарчуком. Під час огляду керівник області розпитував відповідальних осіб про те, як саме заклад дійшов до такого стану, та чи щось робили, щоб цього не сталося.

«На превеликий жаль, того фінансування, яке отримує лікувальний заклад, вистачає не в повному обсязі. Ті гроші, які виділялися сюди, зрозуміло, що їх було недостатньо», - пояснював Дмитро Кухар, який очолює заклад протягом 15 років.

«Ці питання неодноразово обговорювалися, виносилися на обговорення сесій обласної ради для виділення грошей на фінансування, але того, що виділялося, було, на жаль, мало, - доповнював Геннадій Бондарчук. - Неможливо було охопити всі лікувальні установи, які вимагали проведення ремонту».

Олексій Кучер нагадав директору дитячої «інфекційки», що він є менеджером закладу та несе персональну відповідальність за те, що в ньому відбувається. Голова ХОДА доручив Дмитру Кухару надати всі документи, які він надсилав до облдержадміністрації щодо потреб закладу. Відповідне доручення – надати всю «переписку» з лікарнею – отримав і Департамент охорони здоров’я.

«Ця проблема виникла не вчора, не позавчора та навіть не рік-два тому. За кожною такою проблемою є конкретна особа, яка повинна нести відповідальність. У відповідності до закону ми відреагуємо на все те, що тут відбувалось. Я вважаю, що такі особи повинні бути притягнуті до відповідальності – чи це керівник Департаменту охорони здоров’я, чи це головний лікар», - наголосив Олексій Кучер.

Він повідомив, що необхідні документи розраховує отримати вже наступного понеділка. Після чого збере окрему нараду, де вирішуватимуть проблемні питання дитячої інфекційної лікарні.