Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відкрили навчально-практичний центр з професії «монтажник системи утеплення будівель»

У Харкові відкрили навчально-практичний центр з професії «монтажник системи утеплення будівель»

31 жовтня центр розпочав роботу на базі Харківського вищого професійного училища будівництва.

У святковій церемонії відкриття навчально-практичного центру взяв участь заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев. Він зазначив, що керівниця області Юлія Світлична та її команда постійно працюють над вдосконаленням системи професійної освіти.

«Ми повинні зробити все, щоб робітнича молодь масово не виїжджала за кордон, а могла б гідно заробляти на батьківщині, - сказав Анатолій Бабічев. - Останні 3 - 4 роки держава активно зайнялася питаннями розвитку системи професійної освіти, зокрема, створюються навчально-практичні центри. На Харківщині працюють найбільші будівельні компанії - такі як, наприклад, «Житлобуд-1», яка є лідером з введення житла в експлуатацію. Тож ми зацікавлені в підвищені якості підготовки спеціалістів, введенні інновацій у будівництві та промисловості».

Державна експертка директорату професійної освіти Міністерства освіти і науки України Юлія Єпіфанова зауважила, що наразі в країні функціонує 150 подібних центрів, у майбутньому їхня кількість збільшиться.

«Для професійної освіти наявність таких практичних професійних просторів має велике значення, адже сьогодні роботодавець зацікавлений у тому, щоб випускник закладу вже був готовий до реальної професійної діяльності. Цей центр надасть можливість учням не тільки вивчати теорію, а й здобувати практичні навички», - підкреслила Юлія Єпіфанова.

Її слова підтверджує директор закладу Іван Сорокін. Він розповів, що завдяки програмі Міністерства освіти і науки України училище отримало на розвиток 809 тис. грн.

«У навчальному центрі є приміщення для початкового інструктажу, для збереження матеріалів та обладнання, майстерня для практичного виконання робіт. У кожному з приміщень може займатися група з 12 -15 учнів», - розповів керівник навчального закладу.

За його словами, в центрі навчатимуться учні за спеціальністю «монтажник систем утеплення – штукатур», також можуть проходити перепідготовку будівельники. З обладнання тут з’явилися насоси високого тиску для фарбування фасадів, штукатурна станція, підвісна люлька та різноманітний ручний інструмент.

Іван Сорокін також подякував соціальним партнерам, які виробляють матеріали для утеплення. Зокрема, ТОВ «Фомальгаут-Полімін», які допомогли з придбанням матеріалів та методичних посібників.