Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові продовжується ІІ Бієнале молодого мистецтва

У Харкові продовжується ІІ Бієнале молодого мистецтва

Найочікуваніша подія року в Україні в галузі візуальних мистецтв триватиме у нашому місті до 31 жовтня.

З 21 до 27 жовтня на гостей бієнале чекають такі заходи:

25 жовтня о 19:00 - показ фільму Kaucyila Brooke «The Boy Mechanic» та його обговорення. По закінченню – вечірка від Kultura Zvuka (мова фільму — англійська, субтитри українською).

Серія фільмів та фотографій «The Boy Mechanic», над якою Кашіла Брук, що протягом десятиліть досліджує та адвокатує лесбійську культуру, почала працювати в 1996 році, - це дослідження соціальної історії лесбійських барів у містах Заходу США.

Кашіла Брук (Kaucyila Brooke) - художниця, яка живе у Лос-Анджелесі та Відні. У художній практиці вона поєднує відео, фотографію, художні та критичні тексти. Вона є редакторкою книги «Гендерні географії» (Цюрих, 2002), а її проєкт «The Boy Mechanic», створений на замовлення Музею фотографії в Сан Дієго, виставлявся у США та Європі.

26 жовтня о 15:30 - готель «Харків» (пл. Свободи, 7 (вхід в арку з боку вул. Трінклера)), 17:00 - ЦСМ «ЄрміловЦентр» (пл. Свободи, 4) - кураторська екскурсія проєктами основної програми Бієнале молодого мистецтва, проводять куратори Борис Філоненко і Дарина Скринник-Миська.

27 жовтня, 11:00 – 14:00 - підвал «Схід OPERA» (вул.Сумська, 25) - майстер-клас «Творення світу» від студії Aza Nizi Maza. Для дітей від 7 до 12 років.

На початку майстер-класу діти отримують величезне біле панно, яке згодом стане прихистком для світу, який вони вигадають. Під час майстер-класу діти продумують до найдрібніших деталей та зображують цілі світи з власною структурою, рослинами, тваринами та істотами, які його населяють. Створені окремо, світи починають взаємодіяти один з іншим, переплітатися та об’єднуватися в єдиний художній всесвіт, у якому хаос перетворюється на гармонійний порядок. По закінченні майстер-класу панно стане частиною тотальної інсталяції «Привид опери та балету».

27 жовтня о 18:00 - муніципальна галерея (вул. Чернишевська, 15) - дискусія «Місто майбутнього: як у ньому жити? Розумні будинки, доповнена реальність, сусіди-роботи». Модераторка: Яніна Пруденко, кураторка Відкритого архіву українського медіа-арту.

Нагадаємо, бієнале заснована Міністерством культури України, в 2019 проходить за підтримки Українського культурного фонду. Головним організатором у Харкові є Харківська муніципальна галерея, організаційними партнерами – PR-аѓенція «Bagels & Letters» та ЦСМ «ЄрміловЦентр».