Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області стартувала виставка AGROPORT East Kharkiv 2019

У Харківській області стартувала виставка AGROPORT East Kharkiv 2019

В урочистому відкритті взяв участь перший заступник голови ХОДА Марк Беккер.

Він привітав учасників та гостей заходу від імені голови області Юлії Світличної з відкриттям міжнародної агропромислової виставки і форуму з розвитку фермерства.

«За невеликий проміжок часу, з 2014 року, AGROPORT виріс до масштабної міжнародної події. Відрадно, що цей бізнес-форум внесений до календаря продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАУ) як основний майданчик, на якому розглядаються найважливіші питання, котрі стосуються аграріїв, уряду і взаємин між державою і бізнесом, - сказав Марк Беккер. - AGROPORT - це майданчик для налагодження нових бізнес-відносин, укладання контрактів, пошуку нових напрямків розвитку сільського господарства».

Марк Беккер також зазначив, що за 8 місяців цього року аграріям Харківської області вдалося зібрати 3,6 млн тонн зернових і зернобобових культур. За цим показником Харківська область знаходиться на першому місці серед усіх регіонів України. Друге місце регіон посідає з виробництва озимої пшениці, на 23,6% зросло виробництво кукурудзи, на 8% - виробництво соняшнику.

«За вісім місяців цього року індекс обсягів виробництва валової продукції сільського господарства склав понад 110%. Це переважно стосувалося галузі рослинництва, - пояснив Марк Беккер. - Вперше за останній час індекс валової продукції в галузі тваринництва склав 105,6%. Це збільшення обсягів та реалізації м'ясної продукції, створення нових робочих місць. Аграрії Харківщини можуть цим пишатися».

За інформацією Марка Беккера, за вісім місяців цього року продуктивність дійного стада збільшилася майже на 4% (за цим показником Харківщина посідає друге місце серед регіонів України). Крім того, аграріям Харківщини вдалося збільшити машинно-тракторний парк. Було придбано 700 одиниць техніки на понад ніж 1 млрд грн. Усього інвестиції у сільське господарство Харківщини склали понад 1,1 млрд грн. Експортне постачання за 8 місяців склало понад 620 млн дол. США.

Довідка. XII Міжнародна агропромислова виставка і форум з розвитку фермерства будуть проходити до 12 жовтня на базі Міжнародного аеропорту «Харків». Так, у рамках відкриття заходу відбудеться стратегічна сесія на тему «Впровадження цілей сталого розвитку на регіональному рівні». Також пройде науково-практична конференція «Здоров'я ґрунтів і продовольча безпека в умовах сучасних кліматичних змін», семінари «Технології органічного виробництва», «Аграрний сектор економіки України: сучасні тренди пореформеного розвитку» та інші.

11 жовтня в рамках форуму відбудеться конференція, де будуть обговорювати стан виробництва олійних культур, конференція на тему ведення горіхового бізнесу, круглий стіл з бджільництва, семінар на тему виробництва якісного молока для виготовлення сирів і дитячого харчування та інші заходи. Одночасно з проведенням форуму і виставкою відбудеться сільськогосподарський ярмарок «Слобожанська ферма». У ній візьмуть участь виробники органічної, натуральної фермерської продукції. Ярмарок буде проходити на території аеропорту «Харків», на майданчику біля термінала «С», з 9:00 до 17:00.