Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Цього року в області санаторно-курортне лікування пройдуть понад 160 учасників АТО/ООС

Цього року в області санаторно-курортне лікування пройдуть понад 160 учасників АТО/ООС

Виконання програми психологічної реабілітації, соціальної та професійної адаптації, санаторно-курортного лікування бійців обговорили під час всеукраїнської селекторної наради 30 вересня.

Засідання пройшло під головуванням Міністерки у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Оксани Коляди.

Вона назвала головні пріоритети новосформованого міністерства. Це, в першу чергу, вирішення питань реабілітації та адаптації ветеранів та членів їхніх родин. Також питання медичного забезпечення та санаторного лікування, забезпечення ветеранів житлом. Серед першочергових завдань також - врегулювання законодавства, зокрема, це стосується проблеми надання статусу учасників бойових дій добровольцям. Відповідний законопроєкт, за словами Оксани Коляди, буде розглянутий вже найближчим часом.

Щодо виконання соціальних гарантій відносно учасників АТО/ООС у Харківській області, за інформацією директора Департаменту соціального захисту ХОДА Юрія Шпараги, в цьому році передбачено санаторно-курортне лікування 163 осіб. На даний момент лікування пройшли 78 осіб, до кінця року планується виконати передбачені програмою показники.

Послуги з психологічної реабілітації на даний момент вже отримали 109 осіб, у тому числі 53 військовослужбовці Національної гвардії пройшли триденний курс декомпресії. Робота за цим напрямком продовжується.

Послуги соціальної та професійної адаптації отримали 127 осіб, робота також триває.