Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У новоствореному ліцеї «Рятувальник» 160 учнів склали присягу на вірність українському народові

У  новоствореному ліцеї «Рятувальник» 160 учнів склали присягу на вірність українському народові

В урочистостях взяв участь заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев.

Він передав ліцеїстам КЗ «Харківський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою «Рятувальник», їхнім батькам і викладачам вітання від керівниці області Юлії Світличної.

«Очільниця Харківщини особисто клопотала про створення цього закладу - декілька років обговорювалася ідея, і зрештою рішення було прийнято. За літні місяці нам вдалося підготувати навчальний заклад. Я вірю в щасливе майбутнє нашої держави, але для цього потрібні підготовлені активні люди з громадською позицією. Ліцей покликаний не лише дати вам знання, підготувати до професії рятувальника, а допомогти стати сильними та вольовими особистостями, які зможуть поповнювати команду управлінців та фахівців, щоб змінювати нашу країну на краще», - сказав Анатолій Бабічев.

Він також зазначив, що за рік чекає від колективу ліцею перших результатів.

«Ліцеїстам, батькам та викладачам можу пообіцяти, що ми й надалі будемо працювати над укріпленням матеріальної бази, забезпеченням сучасним інноваційним продуктом, щоб навчатися було цікаво й кожен з вас міг отримати корисні навички. Зичу вам натхнення та сил для нових перемог», - привітав присутніх заступник голови ХОДА.

Як зазначив начальник закладу Сергій Форостовець, цього року за парти сіли 160 учнів 7 – 10 класів. 12-16-літні юнаки та дівчата навчатимуться за стандартною шкільною програмою, але з поглибленим вивченням таких предметів: «Захист Вітчизни», «Фізична культура», «Біологія», «Хімія». Також учням забезпечено харчування та 5-денне проживання в гуртожитках - спальних корпусах.