Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Вадим Данієлян ознайомився з ходом ремонту автомобільного мосту через Сіверський Донець

Вадим Данієлян ознайомився з ходом ремонту автомобільного мосту через Сіверський Донець

9 вересня заступник голови ХОДА відвідав з робочою поїздкою Балаклійський район.

Вадим Данієлян разом із першим заступником голови Балаклійської РДА Вячеславом Тищенком, дорожниками та представниками газовидобувного підприємства ознайомився із капітальними роботами, що проводять на штучній споруді між населеними пунктами Донець та Андріївка (дорога Андріївка – Курган – Мілова).

Наразі тут ремонтують опори та прогонові будови, влаштовують деформаційні шви, встановлюють гранітні бортові камені. На одній стороні мосту облаштовують тротуар.

«Роботи, які проводяться, повинні бути якісними. Особливу увагу слід приділити опорним конструкціям», - зауважив Вадим Данієлян.

Міст у Балаклійському районі побудували ще в 1962 році, й з тих пір жодних капітальних робіт на споруді не проводили. За словами директора ДП «Дороги Харківщини» Ігоря Турченка, цей автомобільний міст є найдовшим на місцевій мережі доріг у Харківській області – 245 метрів.

«Автомобільна дорога Андріївка – Курган - Мілова, яка проходить цією спорудою, поєднує між собою дві дороги державного значення: Харків – Зміїв – Балаклія - Горохуватка та Шевченкове – Балаклія – Первомайський - Кегичівка», - надав дані Ігор Турченко.

Перший заступник голови Балаклійської РДА Вячеслав Тищенко зауважив, що дорога та міст мають велике значення як для місцевого населення, так і для підприємства газодобувної промисловості - ГПУ «Шебелинкагазвидобування».

За інформацією Ігоря Турченка, проектом реконструкції передбачено заміну крайніх дефектних балок з кожного боку прогонової будови, встановлення монолітної плити, яка є несучою конструкцією, та двошарового покриття на проїзній частині з асфальтобетонної суміші. Крім того, на об’єкті будуть проведені роботи з улаштування дренажу, гідроізоляції й укріплення конусів мосту монолітним бетоном. На реконструйованій споруді встановлять нове оцинковане металеве бар’єрне огородження.

«Усі ці роботи дозволять забезпечити комфортний та безпечний проїзд автотранспорту мостом. Закінчити капітальний ремонт плануємо цього року», - сказав Ігор Турченко.