Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині скоротилась кількість лісових пожеж

На Харківщині скоротилась кількість лісових пожеж

Питання дотримання правил пожежної безпеки в екосистемах обговорили під час брифінгу 6 вересня.

За словами директора Департаменту цивільного захисту ХОДА Павла Пономаренка, в області реалізується план організаційних та практичних заходів щодо запобігання виникненню лісових пожеж в екосистемах.

«Пожежі в екосистемах складні тим, що відбуваються на відкритій місцевості і швидко розповсюджуються. Так, основними причинами лісових і польових пожеж є погодні умови і людський фактор, зокрема - порушення населенням правил пожежної безпеки під час відпочинку, неконтрольоване випалювання рослинності тощо», - зазначив Павло Пономаренко.

За інформацією заступника начальника ГУ ДСНС у Харківській області Анатолія Торяника, цього року рятувальники здійснили 3,5 тисячі виїздів на пожежі в екосистемах, під час яких загинуло 5 осіб, 11 травмовано.

«Цього року саме у лісах ліквідовано 69 пожеж загальною площею близько 30 га. У порівнянні з минулими роками кількість пожеж зменшилась вдвічі, а площа постраждалих лісів  – утричі, - сказав Анатолій Торяник. - Місцевими органами влади проводиться робота щодо запобігання виникненню загорянь і навчання населення безпечній поведінці в екосистемах. До цієї роботи також залучаються правоохоронні органи, співробітники ДСНС, добровольці, представники агрофірм і підприємств, які знаходяться на території. Результати цієї роботи ми бачимо - кількість пожеж скорочується».

За словами начальника управління запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України у Харківській області Сергія Колосовського, цього року зафіксовано 55 пожеж на полях, по трьох відкрито кримінальні провадження, триває слідство.

«За спалювання сухої рослинності на землях сільськогосподарського призначення передбачена відповідальність у вигляді штрафу від 170 до 340 грн або від 850 до 1200 грн - на посадових осіб. Також порушникам може загрожувати штраф від 5 до 8 тисяч грн або обмеження волі на строк до 5 років», - нагадав Сергій Колосовський.