Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

29 серпня в Харкові вшанують пам'ять загиблих захисників України

29 серпня в Харкові вшанують пам'ять загиблих захисників України

Захід відбудеться о 10.00 біля пам’ятника Тарасу Шевченку.

Про це розповів заступник голови ХОДА Михайло Черняк у ході брифінгу 28 серпня.

«Відповідно до Указу Президента, 29 серпня ми відзначатимемо День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Заснування такої дати є дуже слушним, адже дійсно вже дуже багато людей віддали своє життя за нашу країну і продовжують робити це й зараз. Безумовно, ми маємо згадувати цих людей і віддавати їм шану», - сказав Михайло Черняк.

Пам’ятні акції плануються в усіх районах області. Центральний захід відбудеться в Харкові, біля пам’ятника Тарасу Шевченку.

«Це символічне місце, дуже важливе для громадськості міста. Саме там відбулося багато  подій, пов’язаних з відстоюванням нашої незалежності. В тому числі саме там проходили публічні прощання з героями, які віддали життя за Україну. Тому чекаємо завтра всіх небайдужих харків’ян на традиційному місці», - зазначив заступник голови ХОДА.

Він також повідомив, що в наступному році заходи з нагоди Дня пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, проходитимуть на меморіальному комплексі, якій створюють на площі Захисників України.

«Будівництво комплексу вже на стадії завершення. До кінця вересня плануємо завершити роботи, щоб День захисника України 14 жовтня відзначати вже на цьому місці», - розповів Михайло Черняк.