Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщину з робочим візитом відвідав заступник Міністра економіки Віталій Кіндратів

Харківщину з робочим візитом відвідав заступник Міністра економіки Віталій Кіндратів

Спільну нараду провели за участі заступника начальника Харківської обласної військової адміністрації Євгена Іванова та підприємницького кола Харківщини.

У ході зустрічі з підприємцями області були підняті найбільш проблемні питання серед яких бронювання працівників під час мобілізації.

Віталій Кіндратів зазначив, що до списку підприємств, установ та організацій, які є критично важливими входять підприємства енергетичної галузі, організації, які виробляють товари, виконують роботи і надають послуги з виготовлення, ремонту, модернізації та утилізації озброєння, військової техніки для забезпечення потреб Збройних Сил, компанії, які будують фортифікаційні споруди тощо.  Заступник міністра також зазначив, що вже найближчим часом  забронювати працівника можна буде в електронному застосунку.

«Буде запущено бета-тестування. Логіка трохи відрізняється від тієї, що зараз вже є. Визначення критичності підприємства визначає або військова адміністрація, або профільні міністерства. Після того в єдину базу підтягуються всі підприємства, які визначені критичними. Далі підприємство заходить у відповідний кабінет і завантажує перелік осіб, які планує забронювати у відсотковій пропорції, яка визначена до тих чи інших категорій підприємств. Система автоматично звіряє з державними базами даних чи є людина працевлаштована, сплачує податки  і чи є в резерві. Після того людині в кабінет приходить витяг про бронювання», - зазначив Віталій Кіндратів. 

Серед інших питань: впровадження пільгових програм в сфері енергетики, можливості страхування техніки та людей, які працюють близько від зони ведення бойових дій, кредитування. 

Заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов зазначив, що обласна адміністрація активно працює в напрямку створення концепції бізнесу для деокупованих територій області.

«Ми працюємо та маємо успіхи в цьому напрямку. Завдяки нашій спільній роботі з Урядом, ми створили програми по розмінуванню, в межах яких фермери Харківщини можуть отримати компенсацію за розмінування, і знижки для перевізників. Завдяки нашій конструктивній співпраці з профільними міністерствам аграрії Харківщини отримають 30% знижку на залізничні перевезення. І багато чого ще», - наголосив Євген Іванов.

Наприкінці зустрічі Заступник Міністра економіки України подякува підприємцям Харківщини за роботу у важких умовах та зазначив, що всі питання, які підняли на зустрічі, будуть відпрацьовані з урахуванням потреб нашого регіоні.