Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До уваги суб’єктів господарювання та громадськості!

Звертаємо Вашу увагу на зміни у проведенні громадських слухань в процесі здійснення оцінки впливу на довкілля на період дії воєнного стану в Україні.

Громадські слухання, передбачені статтею 7 Закону України «Про оцінку впливу на довкілля», проводяться у режимі відеоконференції, про що зазначається в оголошенні про початок громадського обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля та у звіті про громадське обговорення. У цей період оцінка впливу на довкілля планованої діяльності, що провадитиметься на територіях територіальних громад, які розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають у тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), не здійснюється, строки розгляду поданої документації зупиняються, висновки з оцінки впливу на довкілля щодо такої планованої діяльності не видаються.

За необхідності суб’єкт господарювання з власної ініціативи має право ініціювати проведення оцінки впливу на довкілля планованої діяльності на територіях територіальних громад, які розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій, але за умови, що на території такої територіальної громади здійснюють свої повноваження органи державної влади України та існує можливість забезпечити проведення оцінки впливу на довкілля відповідно до вимог цього Закону України «Про оцінку впливу на довкілля».

У пункті 5 оголошення про початок громадського обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля суб’єкт господарювання повинен зазначати інформацію про дату та час проведення громадських слухань та надавати посилання для підключення до відеоконференції. Громадські слухання проводяться відповідно до вимог Порядку проведення громадських слухань у процесі оцінки впливу на довкілля, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13.12.2017 № 989, за виключенням того, що вони відбуваються в режимі відеоконференції.

Посилання для підключення до відеоконференції створюється відповідним уповноваженим органом, а саме у Департаменті захисту довкілля та природокористування Харківської обласної військової адміністрації за е-mail: ecodepart@kharkivoda.gov.ua, тел.725-38-52