Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Інформація щодо єдиного підходу у правозастосуванні Закону України «Про оцінку впливу на довкілля» під час дії воєнного стану

З метою забезпечення єдиного підходу у правозастосуванні Закону України «Про оцінку впливу на довкілля» під час дії воєнного стану Департамент захисту довкілля та природокористування Харківської обласної війської адміністрації інформує про наступне.

У зв’язку із введенням воєнного стану в Україні, згідно Указу Президента України від 24.02.2022 № 64 «Про введення воєнного стану в Україні», затвердженим Законом України від 24.02.2022 № 2102-ІХ (зі змінами) у частині забезпечення своєчасного, достатнього та ефективного інформування громадськості, пропонуємо застосовувати підхід наведений у роз’ясненні, яке було підготовлено Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України для представників громадськості та опубліковане за посиланням https://mepr.gov.ua/news/39331.html.

Так, доступ до документації з оцінки впливу на довкілля (далі - ОВД), що вноситься суб’єктом господарювання до Єдиного реєстру з ОВД, може надаватися особі для ознайомлення в кожному окремому випадку на підставі відповідного звернення із фіксацією даних осіб, які запитують вказану інформацію. Ідентифікація осіб здійснюється після отримання звернення за шаблоном. Після здійснення ідентифікації, пропонуються способи ознайомлення із документацією з ОВД, а саме: у приміщеннях уповноваженого органу або шляхом надсилання скан-копії на зазначену у зверненні електронну пошту.