Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Підведені підсумки художнього конкурс "Світ і Я" 2021

Закінчився черговий (п’ятий) обласний художній конкурс дитячого малюнку «Світ і Я» присвячений Всесвітньому Дню охорони навколишнього природного середовища, який був заснований Харківською обласною організацією Українського товариства охорони природи України п’ять років тому і проводиться усі роки за сприянням Департаменту захисту довкілля та природокористування Харківської обласної державної адміністрації.

У цьому році на розгляд журі представили свої роботи понад 600 учасників - учні загальноосвітніх шкіл міста Харкова та області віком від 8 до 17 років.

Критеріями оцінки робіт були: оригінальність задуму, відповідність завданням та темі конкурсу, творча індивідуальність, майстерність, володіння технікою виконання конкурсної роботи, художній смак і колірне рішення.

За підсумком роботи журі визначено 30 переможців конкурсу: дві роботи отримали премію Гран-прі; 9 учасників у 3-х вікових групах розділили премії за І, II, III місця, окремо визначено 19 робіт на вручення премії «Надія».

На запрошення голови Харківської обласної державної адміністрації Айни Тимчук, нагородження переможців конкурсу відбулось 16.07.2021 у малій залі обласної державної адміністрації. Церемонія нагородження була урочистою та яскравою, а на обличчях дітей сяяло Щастя!

З перемогою у конкурсі юних художників та їх наставників привітала голова журі конкурсу Віра Чурсіна - графік, аквареліст, заслужений діяч мистецтв України, член Національної спілки художників України, професор Харківської державної академії дизайну і мистецтва. Вона зазначила, «що рівень конкурсу зростає, бо з вами працюють викладачі, батьки, і вони навчають вас зберігати природу. Такий інтерес до цього конкурсу вражає: якщо спочатку це було до сотні робіт, то зараз - понад 600. Критеріями оцінювання робіт було і ваше особисте відношення, вкладене в роботу, і професійні якості»,

Також своє привітання надала директорка Департаменту культури і туризму Людмила Терещенко, яка, у тому числі передала вітання від голови облдержадміністрації Айни Тимчук та висловила найкращі побажання переможцям і їх наставникам.

Вітальне слово переможцям конкурсу сказав заступник директора Департаменту захисту довкілля та природокористування Ігор Капусник, який побажав учасникам та переможцям конкурсу творчих успіхів та закликав берегти природу.

Усім переможцям, відповідно до вимог положення про конкурс були вручені почесні грамоти та грошові премії Харківської обласної організації Українського товариства охорони природи України. Також Людмила Терещенко вручила юним художникам подарунки від Харківської обласної державної адміністрації.