Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Інформація про роботу Департаменту захисту довкілля та природокористування Харківської обласної державної адміністрації

Інформація про роботу Департаменту захисту довкілля та природокористування Харківської обласної державної адміністрації

Департамент захисту довкілля та природокористування Харківської обласної державної адміністрації (далі - Департамент), в межах наданих повноважень, співпрацює з громадськими організаціями екологічного напрямку, приймає та враховує зауваження і пропозиції громадськості до планованої діяльності. На теперішній час розпочато майже 30 процедурі оцінки впливу на довкілля.

Про співпрацю з Харківською обласною організацією Українського товариства охорони природи щодо проведення дитячого художнього конкурсу «Світ і Я»

Крім того, з 2017 року Департамент, щорічно надає організаційну підтримку Харківській обласній організації Українського товариства охорони природи в проведенні дитячого художнього конкурсу «Світ і Я», присвяченому Всесвітньому Дню охорони навколишнього природного середовища, який світова спільнота відзначає 5 червня.

Конкурс покликаний активізувати увагу підростаючого покоління до значущості людини в збереженні природи, виховання духовних цінностей, сприянню реалізації творчих здібностей і гармонійного розвитку особистості.

Учасники конкурсу - діти та юнацтво міста Харкова і Харківської області.

За весь час існування конкурсу діти завжди показували свою зацікавленість, а їх роботи, виконані з творчою індивідуальністю демонструють нам, що поставлена тема та основна ідея конкурсу ними завжди розкривалась - діти люблять природу та розуміють її значимість для життя, вони дивляться у майбутнє впевнено.

Використання мисливських тварин в сезон полювання 2021/2022 року

Департаментом у відповідності до статті 16 Закону України «Про мисливське господарство та полювання» розглянуті та погоджені пропозиції 36 користувачів мисливських угідь області щодо встановлення лімітів використання мисливських тварин в сезон полювання 2021/2022 року.

Вищезазначені проекти лімітів використання диких тварин, віднесених до природних ресурсів загальнодержавного значення, були розроблені користувачами мисливських угідь на підставі проведених зимових обліків.

Так, проектом ліміту використання диких парнокопитних та хутрових звірів на території мисливських угідь Харківської області передбачається  відстріл 51 голів оленів, 542 голів козулі, 127 голів кабана, 123 бабака, 6 голів куниці та 2 бобра.

Затвердження вищезазначеного ліміту здійснюється Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України у відповідності до статей 13,52 Закону України «Про тваринний світ».

Інформація про стан розгляду звернень щодо діяльності ТОВ «ПРОММЕТСПЛАВ» та вжиті з боку Департаменту заходи

До Департаменту захисту довкілля та природокористування Харківської обласної державної адміністрації починаючи з 2018 року надходять численні звернення мешканців мікрорайону Залютине щодо забруднення атмосферного повітря, а також погіршення умов проживання внаслідок виробничої діяльності ТОВ «ПРОММЕТСПЛАВ», розташованого по вул. Залютинській, 6, у м. Харкові на території ДП «Харківський механічний завод».

Для забезпечення об єктивного та всебічного розгляду звернень Департаментом створено комісією у складі представників Департаменту, Головного управління Держпродепоживслужби в Харківській області, Харківської міської ради.

В ході роботи комісії встановлено, що підприємство спеціалізується на переробці лому та відходів алюмінію. Внаслідок навмисного надання до Департаменту недостовірних даних у частині обсягу виробничої продукції суб'єкт господарювання порушує чинні Державні санітарні правила планування та забудови населених пунктів.

Відповідно до Закону України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності», встановлення факту надання в заяві про видачу документів дозвільного характеру та документах, що додаються до неї, недостовірної інформації є однією із підстав для анулювання документів дозвільного характеру.

Враховуючи вищевикладене, Департаментом підготовлено та направлено до Харківського окружного адміністративного суду позов про анулювання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами ТОВ «ПРОММЕТСПЛАВ».

Розгляд справи в суді триває до цього часу. У якості доказав Департаментом долучені матеріали перевірок, обстежень Державної екологічної інспекції у Харківській області (далі — Інспекція) та ін. Другим апеляційним судом розгляд даної справи призначено на 11.04.2021.